Annonce
KIF Kolding

Inden møde med Ribe-Esbjerg: Sejr har givet et skub til KIF-selvtilliden

Chris Jørgensen spillede sin bedste kamp i KIF-trøjen, da bundholdet slog Mors-Thy i søndags. Foto: Søren Gylling
KIF Kolding fik sin første sæsonsejr på Mors, og det skal avle selvtillid, der kan tages med i et svært kampprogram, der indledes med fredagens opgør hjemme mod Ribe-Esbjerg.

KIF: Selvtillid gør nu en gang mennesker stærkere. Sådan er det bare.

Håndboldspillere er også en slags mennesker, og efter den sikre sejr ude mod Mors-Thy må spillerne fra KIF Kolding have været lige en tand bedre i denne uge. Fordi sejre avler selvtillid.

- Man får selvtillid, når man ser, at tingene virker. Alt det, vi har trænet og snakket om, fik vi ud på banen. Det gør, at man får selvtillid og tro på, at det vi gør er rigtigt, siger cheftræner Ulf Sivertsson.

Sejren på 32-28 på Mors var den første i sæsonen for KIF. Nogle vil mene, at den første sejr er den vanskeligste.

- Jeg har været med så lang tid, og det er det, at man siger, at en start på ligaen er vigtigt. Kommer der tre-fire nederlag, ser man alle overskrifterne med, at "kriseklubben tabte igen", og hvad der ellers står. Så det er klart, at det er vigtigt, at vi også for os selv viser, at vi kan spille god håndbold, og vi tror på det ting, vi gør. Jeg har hele tiden sagt, at det kommer til at tage tid. Nu har vi prøvet en masse ting, og nu har vi ændret lidt igen på vores angrebsspil frem for alt, men også for vores forsvar. Når vi ser, at det virker, så tror vi på det, så nu prøver vi at køre på, siger Sivertsson.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Fredag kl. 19.00: KIF - Ribe-Esbjerg

KIF: Martin Mauer Larsen er tvivlsom

REHH: Nicolai Nygaard og Daniel Ingason er tvivlsomme

JV tipper: 27-27

Ikke noget pres

KIF rykkede væk fra sidstepladsen og ligger nummer 13 med tre point. I de kommende kampe venter Ribe-Esbjerg, Skjern, Bjerringbro-Silkeborg og GOG. Velbekomme.

Første mundfuld er fredag aften mod Ribe-Esbjerg hjemme i Koldinghallen.

- Vi har jo ikke noget pres i de her kampe. Det er ligaens nummer 13 mod ligaens nummer to, men samtidig tror vi på, at vi kan gå efter at vinde kampen, pointerer Sivertsson.

- Vi møder langt bedre spillere på alle positioner, så det fordrer, at vi gør en rigtig god forsvarskamp. Alle spillere, Ribe har, er bedre individuelt end Mors-spillerne. De har et klogt spil med min gamle spiller, Gunnar Steinn Jonsson, som jeg havde i tre år i Drott. Han styrer spillet, og de spiller smart og klogt spil, hvor de hele tiden har styr på, hvad de vil, lyder trænerens beskrivelse af den formstærke modstander.

- Skal man vinde sådan en kamp, så skal vi spille godt i alle faser af spillet og beholde roen og troen og være konsekvente i vores spil.

En liga i bunden

Sivertsson mener, KIF er med i en form for liga sammen med de øvrige hold i den nederste region, og selv om KIF selv skal hente sine point, erkender cheftræneren, at der stadig bliver skævet til de andre bundhold.

- Det gør man altid, men nu spiller Mors og Nordsjælland næste gang. Hvem skal vinde den? Vi kan ikke afgøre det. Det afgøres efter sidste runde, hvem der er på hvilke pladser. Det er vores liga dernede, og vi skal komme så højt op som muligt. Det er det, vi må gå efter lige nu. Vi er dernede i bunden, og vi kan ikke starte med at kigge op mod slutspillet. Vi kigger efter vores lille liga dernede, og så må vi prøve at vinde vores kampe, så vi kommer lidt højere op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce