x
Annonce
forside

Inden Tour de France: Stort dansk cykelløb til Sønderborg

Feltet passerer målstregen på Dybbøl Banke i 2016, for at tage en runde mere i byen inden opløbet. Arkivfoto: HC Gabelgaard
Cykelløbet PostNord Danmark Rundt kommer til Sønderborg i august 2020. Det bekræfter løbsdirektør Jesper Worre og Sønderborgs kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt.

Sønderborg: Mange tusinde tilskuere fulgte med langs ruten, da PostNord Danmark Rundt havde Sønderborg som målby i juli 2016.

I august 2020 vender løbet tilbage til Sønderborg som en flot optakt til Tour de France, der har Sønderborg som målby den 4. juli 2021.

Det bekræfter PostNord Danmark Rundts løbsdirektør Jesper Worre, der dog ikke vil oplyse yderligere og henviser til et pressemøde for løbet i Sønderborg den 12. december. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger foregår pressemødet på Dybbøl Banke.

Stephan Kleinschmidt (SP), der er formand for Sønderborg Kommunes udvalg for kultur, idræt, handel og turisme, glæder sig over, at PostNord Danmark Rundt vender tilbage til Sønderborg.

- Det jeg kan huske fra de tidligere tider er, at Post Danmark Rundt triller gennem Sønderborg Kommune. Derfor er jeg glad for, at de triller gennem Sønderborg igen. Løbet er en succes og en attraktion for byen, siger Stephan Kleinschmidt.

Det er sjette gang, at løbet kommer til Sønderborg, første gang var i 1997.

Annonce

Flere World Tour-hold

Onlinemagasinet feltet.dk skriver, at PostNord Danmark Rundt kommer til at foregå fra tirsdag den 11. august til lørdag den 15. august. Magasinet skriver også, at 'den sønderjyske by (Sønderborg, red.) i en eller anden udstrækning kommer til at være en del af 2020-løbet'.

Løbet er Danmarks største cykelløb, og i 2020 det er 30. gang, at det afvikles.

Løbet rykker også en kategori op i 2020 og bliver en del af Den Internationale Cykelunions nye ProSeries. Opgraderingen betyder, at der stilles nye krav til løbet, men også at flere World Tour-hold og internationale profiler stiller til start. World Touren består af de 18 bedste hold i verden.

Ruten for Tour de France den 4. juli mellem Vejle og Sønderborg er endnu ikke offentliggjort, og det er ruten for PostNord Danmark Rundt heller ikke.

Ifølge feltet.dk præsenteres ruten for PostDanmark Rundt på pressemødet i Sønderborg. I 2016 kørte feltet på 128 ryttere en 6,7 rundstrækning ad tre omgange i Sønderborg. Den gik fra Dybbøl Banke, Kong Chr. X's Bro, langs Nørre Havnegade og opløb på Dybbøl Banke.

Danmarks største cykelløb har tidligere haft Dybbøl Banke som mål i 2008, 2013 og 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce