Annonce
Esbjerg

Se billederne: Indenrigsminister nød et overskyet Fanø

Dragt-ekspert Kis Sharasuvana gennemgår detaljerne i Fanødragten, mens folketingsmedlem Anders Kronborg (S) følger godt med: - Vi forsøger at gøre et stort stykke arbejde for, at alle landspolitikerne får øjnene op for den levende musik- og dragt-tradition, der lever i bedste velgående på Fanø og som er en vigtig del af Danmarks kultur-arv, siger Anders Kronborg, der selv med stolthed har fremvist Fanø Dagbog på sit kontor på Christiansborg. Foto: Ole Joern, Red Star.

Fanø: Det er ikke en helt nem opgave for en lille, selvstændig ø-kommune som Fanø at finde finansiering til de store anlægsinvesteringer som eksempelvis et nyt plejehjem, der kan løbe op i måske en fjerdedel af kommunens budget.

Dén problematik og flere andre fik Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn (Alt.) vendt med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), der lørdag var på besøg på Fanø for første gang i sit liv - et besøg, som folketingsmedlem for Esbjerg & Fanø, partifællen Anders Kronborg, havde bragt i stand.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) fik forklaringer om Fanødragten, mens formanden for øens socialdemokrater, Johan Brink Jensen (yderst til venstre) og folketingsmedlem Anders Kronborg (S) samt borgmester Sofie Valbjørn, der alle kender historien, lytter med. Foto: Ole Joern, Red Star.

Ministerbesøget blev indledt med en fremvisning af Nordbys Fanødragt, hvor dragtekspert Kis Sharasuvana også forklarede om forskellen på Nordbys og Sønderhos dragter. Efter en frokost på Fanø Krogaard, hvor ministeren blandt andet indtog bakskuld, var der foruden en snak om de politiske emner også tid til en rundvisning i Nordby og et kig på både torvemiljøer og den bevaringsindsats, der er gjort for øens bygninger.

Annonce

Ministeren selv glædede sig over besøget og fortæller, at selv om han mange gange har besøgt Esbjerg, er det første gang, han er på den lille Vadehavs-perle Fanø.

- Det er en fantastisk flot ø, som jeg er glad for, at jeg fik lejlighed til at besøge, siger Kaare Dybvad, der nu har bagagen fuld af udfordringer, som han vil kigge nærmere på hjemme i sit ministerium.

Borgmester Sofie Valbjørn (Alt) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) hilser corona-venligt på hinanden. Foto: Ole Joern, Red Star.

I forhold til Fanøs økonomiske formåen udi store anlægsinvesteringer har han ikke på stående fod et bud på en løsning:

- Jeg mener, det er enormt vigtigt, at vi i Danmark har mulighed for at bevare de mindre kommuner, hvor der er kort vej mellem borgere og politikere, og hvor vi kan prøve nogle ting af i mindre målestok. Men jeg kan godt se, at kommuner som Fanø, Ærø eller Samsø har udfordringer, som større kommuner kommer nemmere omkring. Jeg har ikke på stående fod end løsning, men jeg vil vende problematikken i ministeriet, siger Kaare Dybvad Bek.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce