Annonce
Sport

Individuelle fejl kostede dyrt for Hviding IF/Kvik 70

Hviding IF/Kvik 70 mangler stadig at skaffe det første point efter sæsonens første to kampe. Arkivfoto: Lars Johansen.

Blåbjerg: Hviding IF/Kvik 70 led et 4-1-nederlag i sæsonens anden kamp, hvor modstanderen hed Blåbjerg.

Udeholdet fra Hviding IF/Kvik 70 startede ellers kampen godt. De sad på spillet de første 20 minutter og lavede tilmed et flot mål til 1-0. Herefter fulgte dog en periode med en række individuelle fejl, der betød, at hjemmeholdet kom foran med 2-1.

- Jeg syntes egentlig, at vi havde rigtig godt styr på tingene i starten af kampen. Desværre begyndte vi mod halvlegens slutning at lave nogle dumme afleveringer og løb, hvilket bliver straffet på det her niveau. I anden halvleg blev det en smule bedre, og vi fik skabt et par gode muligheder, vi dog ikke formåede at udnytte, siger Hviding IF/Kvik-70-træner, Brian Daugaard.

Hviding IF/Kvik 70's næste kamp er på tirsdag, hvor oprykkerne fra Jerne IF kommer på besøg.

Blåbjerg BK - Hviding IF/Kvik 70 4-1 (2-1).

Fodbold, serie 2.

Mål: 0-1 Benjamin Klaaby Hansen (15.), 1-1 (28.), 2-1 (31.), 3-1 (68.), 4-1 (86.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Haderslev For abonnenter

Jobcenter-medarbejdere: Vi er pressede til det yderste

Annonce