Annonce
forside

Indkøb. Vejen Byråd som "Komiske Ali"

Under Irak-invasionen i 2003 for at fjerne Saddam Hussein, fastholdt informationsministeren (kendt under navnet Komiske Ali) helt frem til landets fald, at der ikke var en invasion i gang, trods det, at bygningerne omkring ham sank i grus.

Det giver associationer til Vejen Byråds ageren i en række sager gennem de senere år. Mantraet om værdien af fællesindkøb er et af dem. Byrådet er nu på banen med et påbud om, at kommunale institutioner som skoler og børnehaver ikke må foretage indkøb hos butikker i nærområdet, idet der påpeges store fordele ved fællesindkøb og udliciteringer.

Virkeligheden er ofte blot en helt anden, end den politikerne oplever. Omkring 2007 udliciterede man rengøringen på Andst Skole med det resultat til følge, at omkostningerne steg med omkring 200.000 kr. for en langt dårligere standard. Indkøb af kopipapir blev centraliseret, hvilket betød en udgiftsstigning på ca. 1000 kr. pr. palle. Samme vej gik det med toner til printere m.m. En række af skolens småindkøb blev på den måde væsentlig dyrere, end når vi selv kunne foretage dem. Storindkøb som computere og skolemøbler kan måske godt betale sig, men det er slet ikke det, der er tale om i denne sag.

Landsbymiljøerne fremhæves gang på gang som mønstereksempler på fine bosætningsområder i pagt med naturen, en unik fællesskabsfølelse og et stærkt bagvedliggende foreningsliv. Men lige så vigtig anses muligheden for at kunne handle lokalt og derved være med til at bevare den ofte sidste indkøbsmulighed i Vejen kommunes små omegns byer. Det fundament er Byrådet nu med til at sparke væk ved at fjerne indkøbsmuligheden hos den lille købmand eller brugs. Det er uforståeligt og ubegribeligt dumt.

Overvej dog den beslutning igen, eller ønsker man bare igen og igen at skyde sig selv i foden med dårlige og uovervejede vedtagelser.

Man ser for sig, Byrådet med borgmesteren forsamlet på øverste etage i det nye Rådhus palads skuende ud over kommunen, mens butiksdøden vandrer ødelæggende rundt og efterlader den ene "ruinhob" efter den anden i de før så blomstrende lokalsamfund. Spontant og næsten glædesstrålende udbryder dele af forsamlingen: "Skide godt Egon, endelig er der en plan, der ser ud til at lykkes - ikke engang store sandbunker kan forhindre deres endeligt!"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce