Annonce
Debat

Indkøbspolitik er andet end at købe blomster på Fyn

Annonce

Læserbrev: Når jeg nu læser i JV 20. januar, at Esbjerg har indgået en ny indkøbspolitik med et enigt byråd bagved, er det med knapt så stor begejstring, som alle vores byrådspolitikere lægger det frem til at være.

Indkøbspolitik er meget mere og andet end bare det, at der bliver handlet lokalt, i stedet for at få en buket blomster leveret fra Fyn.

Esbjerg Kommune køber ind - eller udbyder opgaver - for mere end to milliarder kroner årligt. Her ligger det mig på sinde, hvordan vi som kommune forvalter vores skattekroner. Der tænker jeg ikke kun på, om der bliver handlet lokalt eller det er med øje på en grøn omstilling, hvilket kan være godt nok.

En væsentlig ting mangler, når vi snakker indkøbspolitik i Esbjerg kommune. Det er klausuler.

Arbejdsklausuler med et kædeansvar, der er afklaret med fagbevægelsen og ikke blot fortolket på forvaltningens skrivebord.

Lærlingeklausuler i stedet for uforpligtende hensigter pakket ind i “partnerskabs-papir”.

Fordi borgerne fortjener lærlingepladser til deres børn og børnebørn, når deres skattekroner investeres og forbruges. Ikke mindst set i lyset af, at vi har over 1.000 unge mennesker mellem 18 og 30 år, der sidder i Uddannelseshuset uden at de har påbegyndt nogen uddannelse.

Vi skal i mine øjne sikre os, at når vi bl.a. bruger flercifrede millionbeløb på bygge- og anlægsopgaver i kommunen, at vi sikrer, der er praktikpladser på opgaverne.

For mig virker det som om, at det har været et småsovende byråd, der har vedtaget denne indkøbspolitik. Mon det er de virtuelle møder, der gør det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce