Annonce
Billund

Indsamling af coronahistorier er i gang: Karin Berg har modtaget ti og er klar til flere

Karin Berg, lokalarkivet, er sammen med bibliotekter og museet med til at samle borgernes erindringer og oplevelser fra coronatiden. Arkivfoto: Chresten Bergh
Indsamlingen af coronahistorier er i fuld gang. Lokalarkivet har modtaget ti om alt fra hverdagsindkøb til aflyste gymnastikopvisninger.
Annonce

Billund Kommune:  Museer, biblioteker og arkiver i Billund Kommune er gået sammen om at indsamle borgernes erindringer som et vidnesbyrd om coronatiden. De er interesserede i både beretninger, genstande, billeder, og video.

Karin Berg fra lokalhistorisk arkiv har allerede modtaget et par håndfulde beretninger om alt fra aflyste gymnastikopvisninger til digital undervisning og lukkede kirker.

-  Jeg har også en beretning fra nogen, der har købt ind for familiemedlemmer for at undgå smitte. Det er hverdagsoplevelser, og det er dem, vi gerne vil have flere af, siger Karin Berg.

Annonce

Køkkensaksen

Oplevelserne fra coronanedlukningen kan være mangeartede, lyder det i en pressemeddelelse fra museumsinspektør Jonas Ruskjær:

- Da vi arbejder med indsamling af samtidshistorie, kan genstande virke som en diffus størrelse. Eksempler på genstande der kunne være relevante: Køkkensaksen man brugte til at klippe ungerne med, da frisøren var lukket. Toiletrullen, man sikrede sig under den kaotiske begyndelse. Bamsen, man satte i vindueskarmen. Visir, håndsprit og andre værnemidler og meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænser. Vi er samtidig interesserede i henvendelser fra både privatpersoner og lokale virksomheder.

Han tilføjer:

- Alle historier, store som små, er interessante, når vi skal forsøge at dække kommunens fælles erindring. Hvilke bekymringer har unge i forbindelse med virusudbruddet? Hvordan forsøger I at skabe en forholdsvis normal hverdag for jeres børn, og hvordan forklarer I dem om alt det, der foregår ude i den store verden? Hvordan påvirker ensomheden én i denne tid? Hvordan bruger I lokalområdet? Hvilke bekymringer har udsatte borgere? Er der lyspunkter i denne tid? Har man f.eks. knyttet tættere bånd til morfar? Er man blevet surdejsekspert? Er der trods afstand skabt større sammenhængskraft?


Alle historier, store som små, er interessante

Jonas Ruskjær, museumsinspektør


Ønsker man at tage del i indsamlingen, kan man henvende sig i skranken i Magion Biblioteket. Eller man kan kontakte enten bibliotekar Kim Nissen – kni@billund.dk, museumsinspektør Jonas H. Ruskjær – jrus@billund.dk eller Karin Berg fra det lokalhistoriske arkiv – karin@grindstedarkivet.dk.
De indsamlede erindringer og materialer skal selvfølgelig hjælpe med at kunne dokumentere denne tid i kommunen for eftertiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Drabssag i Kolding: Blomster og hilsener til den 31-årige dræbte kvinde

Annonce