Annonce
Kolding

Indsamling giver pote: Koldinghus har succes med at spørge om 200 kroner

I forbindelse med 750 års jubilæet blev der lavet en film, som blev vist på slottets facader. Nu skal der laves en film på 12 minutter, som med andre virkemidler fortæller om Koldinghus' historie. Den er man ved at samle penge ind til nu. Arkivfoto: Søren Gylling
Der skal ikke mange bidrag til, før Koldinghus er nået i mål med sin seneste indsamling. Det er tredje gang, slottet spørger om 200 kroner hos i alt 100 bidragydere. Indsamlingen skal denne gang sikre finansieringen af en helt ny film om slottet.

Kolding: Hvis alt går efter planen, er der premiere på en ny film om Koldinghus næste år. Optagelserne begynder allerede i januar.

Men først skal Koldinghus samle penge ind til projektet. Det gør slottet ved en såkaldt "crowdfunding", hvor enhver kan bidrage ved at sende 200 kroner til den store museumsattraktion.

De penge er der allerede 77, som har betalt, så nu mangler man kun 23 bidragydere for at nå op på de 100, som er målet. Sagen er nemlig den, at med 100 bidrag på hver 200 kroner, får Koldinghus adgang til en særlig pulje, der kan udløse helt op til 200.000 kroner i støtte.

Pengene øremærker slottet til en ny film, som skal have premiere op til turistsæsonen næste år. Den skal i løbet af 12 minutter fortælle 750-års Koldinghus-historie.

Annonce

Det bliver til mange penge

Hvis Koldinghus modtager 100 gavebidrag på hver 200 kroner, har slottet adgang til en momskompensation på mellem 150.000-200.000 kroner udover det indsamlede beløb.

For giveren kan man få et skattefradrag for sin støtte, hvis man i forbindelse med indbetalingen oplyser sit cpr-nummer.

Den tredje indsamling

Det er tredje gang - i løbet af tre år - at Koldinghus benytter sig af crowdfunding, og hver eneste gang er det lykkedes at indsamle de nødvendige midler blandt folk, som vil slottet det godt.

- Første gang samlede vi ind til en opgradering af vores udklædningsværksted. De penge kommer vi til at anvende, når vi til april næste år åbner udstillingen med Jim Lyngvild. Den anden indsamling er øremærket et nyt maleri skabt af Thomas Kluge specielt til Koldinghus, og det maleri bliver en del af en Kluge-udstilling, som åbner i foråret 2021, fortæller Nanna Ebert, der er fungerende direktør på Koldinghus.

Maleriet er bestilt hos Thomas Kluge og vil være inspireret af Koldinghus’ forbindelse til reformationen og den europæiske renæssances idéer. Det vil vise det sjældne eksemplar af Christian 3.s bibel, som er en del af museets samling.

- Thomas Kluges nye maleri kommer til at indgå i museets permanente samling og vil for fremtiden formidle slottets storhedstid som kongelig residens med forbindelser til Europa og renæssancens idéer om magt, tro og viden, der stadig præger vores samfund, siger Nanna Ebert.

Hun vil invitere alle donorer fra maleri-indsamlingen til et særarrangement før udstillingsåbningen i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce