Annonce
Varde

Indsamling skal starte efterskole for udviklingshæmmede

Billedet er fra en arbejdsdag på den kommende Kvie Sø Efterskole. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Kvie Sø Efterskole i Ansager skal bruge 2,5 millioner kroner til at sparke projektet i gang.

Ansager: Fra skoleåret 2019-2020 er 35 elever allerede klar til den nye Kvie Sø Efterskole, og 45 elever er allerede indskrevet til skoleåret efter.

Efterskolen bliver et tilbud til unge med særlige læringsforudsætninger, herunder Downs syndrom, autisme, erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning og andre læringsvanskeligheder.

Men for at skolen bliver en realitet, skal der rejses 2,5 millioner kroner. Det fortalte efterskolens formand, Peter Fog, da der forleden var indsamlermøde for bestyrelse og hjælpere.

Der er godt gang i at skaffe de mange penge. Blandt andet har skolen modtaget en stor donation fra Lions Varde og et sport sponsorat fra Lions Ølgod. Derudover arbejder bestyrelsen også med flere velgørende foreninger og ansøgning af fonde.

Annonce

Opbakning fra lokalsamfundet

Flere virksomheder fra hele Varde Kommune har givet tilsagn om et sponsorat.

- Af debatten på indsamlermødet kom det blandt andet frem, at dette efterskoleprojekt ikke kun er Skovlund/Ansagers, det er noget alle i Varde Kommune kan være stolte af. Tænk, at vores kommune rummer flere forskellige skoleformer helt fra indskolingen frem til ungdomsuddannelserne. En bred vifte af efterskoler og nu også Jyllands eneste efterskole specielt for udviklingshæmmede, lyder det i en pressemeddelelse fra Kvie Sø Efterskole.

I marts og april indsamler efterskolen bidrag lokalt og via Facebook. Alle kan indskyde et beløb i Låneforeningen til oprettelsen af Kvie Sø Efterskole.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyv brød vindue op

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce