Annonce
Kolding

Indsatsen for ledige og syge skrumper igen: Vi er nødt til at rette til

Der bliver nedlagt 22 stillinger inden for beskæftigelsesområdet som følge af budgetforliget. - Det gør ondt, at vi igen skal sige farvel til medarbejdere, og så gør det selvfølgelig ondt, at vi slækker på servicen overfor børnene, siger Poul Erik Jensen, der er formand for arbejdsmarkedsudvalget. Arkivfoto: Kim Rune Ritzau / Scanpix
På et år er der samlet nedlagt 75 stillinger ud af cirka 420 stillinger inden for beskæftigelsesområdet i Kolding Kommune, når den seneste besparelse er gennemført.

Kolding: Ledige og syge, der er står uden for arbejdsmarkedet, får færre tilbud, og de to fremskudte jobcentre i Koldings to ghettoområder lukker. Det er nogle af konsekvenserne, efter politikerne i arbejdsmarkedsudvalget torsdag godkendte den plan, der skulle finde besparelser på 12 millioner kroner efter budgetforliget.

Ud over de 12 millioner kroner, som udvalget skulle finde, valgte politikerne at skære yderligere seks millioner kroner. Halvdelen går til en buffer, og den anden halvdel prioriteres til en indsats for ledige på dagpenge i det første halvår efter, de har mistet arbejdet.

Samlet betyder besparelsen, at der nedlægges 22 stillinger. Beskæringen kommer efter, at jobcentret i august var gennem en spareøvelse på baggrund af en eksternanalyse, og i slutningen af 2018 blev der nedlagt knap 30 stillinger på de kommunale værksteder efter ændringer i den statslige refusion.

- Det er 75 stillinger siden sidste år. Det har været nødvendigt, at vi skulle gennem tre sparerunder, men nu trænger organisationen til ro. Men vi er nødt til at rette til, når pengene ikke er der. Men nu skulle det gerne være slut, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, der står for beskæftigelsesindsatsen.

Annonce
- For nogle af dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet, vil vi gribe tingene an på en lidt anderledes måde. Du kan måske sige, at vi vil være mindre offensive.

Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget

Mindre offensiv

Der bliver skåret i budgettet til eksterne konsulenter og beskæringen på 22 stillinger betyder blandt andet, at der bliver skåret i tilbud, der målrettet sygemeldte og borgere, der går gennem integrationsforløb.

Nedskæringerne betyder også, at unge ikke får mulighed for psykologhjælp i jobcenterregi, der er færre unge, der kan blive taget i hånden af en talentudvikler, og færre kan komme på brandkadetforløbet og deltage i Specials Mind. Der bliver også skåret to stillinger på Sprogskolen.

- For nogle af dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet, vil vi gribe tingene an på en lidt anderledes måde. Du kan måske sige, at vi vil være mindre offensive. Vi holder selvfølgelig fast i, at vi skal have et rummeligt arbejdsmarked, og der fortsætter vi samarbejdet med de lokale virksomheder. Det er vigtigt. Men vi er nødt til at samle vores ressourcer, det er også derfor, vi blandt andet er nødt til at nedlægge jobcentre i Munkebo og Skovparken, siger Poul Erik Jensen.

Vi må prioritere

Jobcentret har i flere år haft en afdeling i Skovparken, og i foråret åbnede jobcentret en filial i Munkebo.

Hvorfor skal de så nedlægges? Man har lige åbnet filialen i Munkebo, og de spiller en stor rolle i ambitionen om at få flere i boligområderne i arbejde, så områderne kan komme af ghettolisten?

- Det er rigtigt. Men da vi åbnede i Munkebo, var vi ikke klar over, hvor galt det var, og nu er vi nødt til at prioritere, og så må vi klare opgaven fra Dieselvej, siger Poul Erik Jensen.

Du siger, at indsatsen for dem, der er længst væk fra arbejdsmarkedet, at der skruer man lidt ned. Hvordan vil borgerne mærke det?

- Der vil komme færre forløb. Det er den væsentligste forskel. Vi blandt andet købt nogle forløb ude i byen. Det skal nu også foregå på jobcentret på Dieselvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Færre indbrud i Esbjerg og på Fanø

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce