x
Annonce
Esbjerg

Indsatsleder: Lugten i Esbjerg er en gåde

Indsatsleder Niels Holm fra Sydvestjysk Brandvæsen og kommunens miljøvagt har været rundt i Esbjerg, men det er ikke lykkedes dem at finde kilden til den dårlige lugt i byen. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen.

Esbjerg: Det er stadig uvist, hvad der var årsag og kilde til den dårlige lugt, der torsdag formiddag og dele af eftermiddagen plagede store dele af Esbjerg.

Både politi, kommunen og Sydvestjysk Brandvæsen modtog henvendelser fra borgere, der fra forskellige dele af byen kunne fortælle om ubehagelig lugt, der blev beskrevet som både brændt gummi, klorin-agtig, kemisk eller som brændt haveaffald.

Indsatsleder Niels Holm fra Sydvestjysk Brandvæsen tog sammen med kommunens miljøvagt på tur for at opspore kilden til lugten, men uden held.

- Vi har været rundt i store dele af byen, og jeg har selv kunnet lugte noget, der kunne minde om brændte kabler eller printplader. Det var ikke en lugt, der umiddelbart skræmte mig, men det er ikke lykkedes os at finde frem til kilden, og klokken 14.15 indstillede vi jagten, fortæller Niels Holm.

Han kalder det yderst usædvanligt, at der er kommet henvendelser fra alle dele af byen, og at man ikke har kunnet lokalisere årsagen.

- Det er lidt af en gåde, og det ærgrer mig da lidt. Men vi er klar til at rykke ud igen, hvis der kommer konkrete henvendelser om sted og årsag, siger Niels Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce