Annonce
112

Mistede kontrollen: Indsatsleder røg i grøften på vej til brand i Pjedsted

En indsatsleder fra Trekantbrand måtte tages ud af vagten et par timer lørdag. På turen til en brand ved Pjedsted ramte han ind i glatte veje ved Hejse Kro. Der fik bilen til at skride ud. Derfor måtte en kollega fra Vejle tage over. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Turen til Pjedsted blev for en indsatsleder i Trekantbrand afsluttet brat, da han i rundkørslen ved Hejse Kro ramte ind i aquaplaning. Bilen - og indsatslederen - røg en tur i grøften.

Fredericia: Da indsatslederen fra Trekantbrand lørdag eftermiddag blev sendt mod Pjedsted til en brand i en villa, endte pågældende i stedet i grøften. Det oplyste brandvæsenet selv på Twitter lørdag.

Mandag bekræfter Casper Christensen, operationschef ved Trekantbrand, at en indsatsleder var involveret i et solouheld.

- På tidspunktet, hvor udkaldet kommer, kommer der samtidig noget lignede et skybrud. Så det står ned i stænger derude, fortæller Casper Christensen.

I rundkørslen ved Hejse Kro lå der så meget vand på kørebanen, at indsatslederen kørte ind i såkaldt aquaplaning, skred ud fra vejbanen og ned i grøften.

Annonce

Måtte sunde sig

Heldigvis kom han kørende i relativ lav fart på grund af rundkørslen, men han mistede altså alligevel kontrollen over indsatsleder-bilen.

- Han mistede kontrollen over bilen, men han kom ikke til skade, forsikrer operationschefen.

Det var Casper Christensen selv, der lørdag var ude og hente indsatslederen, og han blev efterfølgende taget et par timer ud af vagtplanen ’for at sunde sig’, fortæller Casper Christensen. Det blev derfor indsatslederen fra Vejle, der var på brandstedet i Pjedsted lørdag eftermiddag, indtil den uheldsramte indsatsleder var på benene igen.

Der er altid fire indsatsledere på vagt i Trekantbrand, så de kan tage over for hinanden, hvis der som i lørdags bliver brug for det.

Bilen – den er ved at blive gjort klar igen. Den pådrog sig ’mindre skader’ under mødet med grøften.

Søndag foregik desuden det sidste slukningsarbejde af branden på Fiskebækvej ved Pjedsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce