Annonce
forside

Indsatsleder roser Hartmanns bedriftværn efter brand

Ødelæggelserne på Hartmann efter den over 12 timer lange brand virker på dette foto ikke store. Men slukningsarbejdet voldte de 30 frivillige brandfolk store kvaler, fortæller indsatslederen Jacob Christensen, Brand & Redning Sønderjylland. Foto: Hartmann

Indsatsleder fra Hartmann-brand roser Hartmanns bedriftsværn. Hvis ikke de havde reageret så hurtigt, havde branden udviklet sig voldsomt, siger Brand & Redning Sønderjyllands indsatsleder.

TØNDER: Natten til onsdag blev Brdr. Hartmann i Tønder ramt af en brand, der krævede en indsats fra 30 frivillige brandfolk fra værnene i Tønder, Højer og Bredebro.

De kæmpede mod flammerne i over 12 timer, før de sidste flammer i tagkonstruktionen var slukket. Og det var netop ilden i taget i de høje produktionshaller, der besværliggjorde arbejdet, har indsatslederen ved Brand & Redning Sønderjylland, Jacob Christensen, tidligere fortalt.

Nu deler samme indsatsleder roser ud til Hartmanns interne brandvæsen - det såkaldte bedriftsværn.

- Det interne beredskab fungerede i hvert fald godt. Hvis ikke Hartmann havde haft sit eget driftsværn og de automatiske brandalarmer, så kunne det være gået meget værre. Så havde vi haft en voldsomt stor tagbrand, siger Jacob Christensen.

Annonce

Hvis ikke Hartmann havde haft sit eget driftsværn og de automatiske brandalarmer, så kunne det være gået meget værre. Så havde vi haft en voldsom stor tagbrand.

Jacob Christensen, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland

Alarm ved 3-tiden

Branden blev opdaget få minutter over tre natten til onsdag. De første brandfolk fra Brand & Redning Sønderjylland var hurtigt på fabriksgrunden, hvor de overtog arbejdet fra det interne driftsværn.

På det tidspunkt havde flammerne i produktionshallen spredt sig til tagkonstruktionen, og selv om det måske på et fotografi i dag ikke ser så slemt ud, så var det en vanskelig slukningsopgave for de mange frivillige brandfolk.

Blandt andet kunne Brand & Rednings egen stigevogn kun række 10-15 meter ind over bygningen, der af Jacob Christensen er anslået til at måle 100 gange 100 meter. Derfor blev der rekvireret en kran fra Aarhus til at indgå i slukningsarbejdet.

Onsdag klokken 18.10 - mere end 12 timer efter alarmen lød - kunne de sidste fem-seks frivillige brandfolk overlade roret til Hartmanns egne brandvagter, der holdt et vågent øje med bygningen natten over, oplyser Christensen.

Lavsæson

Hos Brdr. Hartmanns ledelse er der dagen efter branden lettelse over, at hovedparten af maskinerne og produktionen blev sat i gang igen, lige så snart tagbranden i produktionshallen var under kontrol. Det tog ifølge indsatslederen en times tid.

Det er lige nu lavsæson for æggebakkeproduktionen, og derfor ikke så kritisk et tidspunkt at blive ramt af en brand på. Hvis det havde været op til jul eller påske, hvor kapacitetsudnyttelsen er på sit højeste, havde det værret værre, forlyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce