Annonce
forside

Indsigelser vejer forskelligt

Læserbrev: Tak til Philip Tietje (v), byrådsmedlem og formand for vækstudvalget for land og by, for svaret på mit læserbrev.

Høringssvar skal gradbøjes ifølge Tietje. Han nævner, at en ejendomsejer vægter højere end indsigelser fra tyske turister.

Faktuelt handler det om syv tyske turister, hvoraf fire har peget på en placering ved Barsø Landing, og seks peger på, at der slet ikke anlægges en jollehavn.

Så det er let bruge tyske turister som eksempel, de er jo heller ikke vælgere, men er trods alt kommet ved Loddenhøj gennem 50 år.

Fratrukket tyske turister er der stadig 47 indsigelser fra modstandere, hvoraf alene den ene indsigelse repræsenterer 137 personer og grundejere.

Men en sommerhusejer ved Loddenhøj, der til daglig bor i Odense, vægter heller ikke helt ifølge Tietje. Så en sommerhusejer, der ikke bor i Aabenraa Kommune, tæller ikke helt. Det er jo heller ikke en potentiel vælger!

Hvor meget min indsigelse vægter, har jeg ikke fået noget svar på. Det var blandt andet det, jeg spurgte om. Jeg bor i Løjt Kirkeby og har ikke sommerhus ved Loddenhøj. Hvad er afstandskravet ud over at man skal være sommerhusejer?

Det har du stadig ikke givet et svar på, Tietje.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce