Annonce
Sport

Indskiftede Eriksen lægger op til Tottenhams sejrsmål

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen blev skiftet ind i slutminutterne og stod for assisten til det afgørende mål for Tottenham.

Tottenham har gang i en god periode under den nytilkomne manager José Mourinho og kan nu smage topplaceringerne efter en 2-1-sejr ude over Wolverhampton søndag.

Christian Eriksen kom ind med få minutter igen og bidrog med en assist til det afgørende mål, som belgieren Jan Vertonghen stod for.

Lucas Moura bragte Tottenham på 1-0 i starten af første halvleg på et brag af et skud, mens Adama Traoré udlignede midtvejs i anden halvleg.

En hovedstødsscoring i tillægstiden af Vertonghen på Christian Eriksens hjørnespark sendte tre point til London-klubben. Det var fjerde sejr i fem ligakampe under Mourinho.

Tottenham er nu på femtepladsen med tre point op til Chelsea, der ligger på fjerdepladsen i den bedste engelske række.

Når sæsonen er slut, er der Champions League-billetter til de fire bedste hold i Premier League.

- Da han (Mourinho, red.) kom til klubben, gjorde han det meget klart, at han ville i top-4, siger Jan Vertonghen ifølge BBC.

- Vi var 11 point fra top-4, da han kom, nu er vi tre. Tingene ser meget anderledes ud for os nu, og vi er også videre til næste runde i Champions League.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

25 års jubilæum: Sten Dahl Knudsen

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce