Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Aase Krog Larsen hjælper mange på biblioteket

Aase Krog Larsen, som hjælper mange mennesker på biblioteket, er indstilllet til Frivilligprisen. Arkivfoto

Grindsted: Aase Krog Larsen, som hjælper mange på Magion Biblioteket, er indstillet til Frivilligprisen.

Det er hele personalet på Billund Bibliotekerne og Borgerservice, der indstiller Aase Krog Larsen med disse ord:

- På Magion Biblioteket og Borgerservice har vi næsten dagligt besøg af Aase. Hun gør ikke noget stort væsen af sig, men er kendt og respekteret af hele personalet for den store hjælp, hun yder udenlandske borgere med digital selvbetjening på nettet. Aase er en af de skjulte frivillige, som af et godt hjerte hjælper og guider en masse mennesker i den rigtige retning. Aase er med til at gøre en forskel og har gjort dette i årevis. Hun er en ambassadør og guide for en samfundsgruppe, som er udfordret sprogligt m.m. i forhold til det digitale. Hun er lyttende, tålmodig, venlig, dygtig og naturligvis meget hjælpsom. En sådan uselvisk indsats, synes vi, bør hædres.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce