Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Anne Marie Nielsen styrer, strikker og bager

Anne Marie Nielsen er aktiv i blandt andet Kirkens Korshær. N er hun indstillet til Frivilligprisen. Arkivfoto

Anne Marie Nielsen er en af de syv, der er indstillet til årets Frivilligpris.

Grindsted: Anne Marie Nielsen, som i en årrække har stået i spidsen for Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Grindsted, er indstillet til Frivilligprisen.

Sådan lyder indstillingen:

- Hun er en ildsjæl og har overblikket til at stå i spidsen for så stor butik, og det hele er frivillig arbejde. Hun har styr på, hvad alle laver i butikken. Når andre holder weekend, vasker hun de store butiksruder både ude og inde. Hun kører rundt og tømmer tøjcontainere sammen med sin mand. Hun henter lysestumper og kører dem til Ølgod, hvor de bliver smeltet om og solgt i butikken. Hun bager til spejderne, som så kan sælge kager. Hun bager kage til hver en anledning i Kirkens Korshær, og der står altid kaffe på kanden, når man besøger butikken. Hun fylder flere frysere med hjemmebagt boller, kringler og andre kager, som så bliver solgt på Vorbasse marked, hvor hun også står og laver kaffe til de mange besøgende. Hun står i spidsen for en strikkeklub, hvor der også bliver strikket til de socialt dårligt stillede og hjemløse. Ligeledes står hun for en Bibelkreds, hvor de samler penge ind. Hun er en rigtig ildsjæl, for hun er i gang hver dag fra tidlig morgen til aften hver dag, og man hører aldrig, at hun beklager sig, lyder det blandt andet i indstillingen.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce