Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Du kan altid komme til Niels Peter

Niels Peter Petersen, her ved den officielle reception i anledning af Børnerådets ankomst til Billund, er indstillet til Frivilligprisen. Arkivfoto: André Thorup

Billund: Niels Peter Petersen, formand for Red Barnet i Billund Kommune, er indstillet til Frivilligprisen.

I indstillingen fra Klaus Lybæk-Hansen og John Ullerup-Hansen hedder det blandt andet:

- Niels Peter er uddannet skolelærer og haft alt sit virke her i Billund på den gamle Enggårdskole. Fra 1995- 2002 var han halinspektør i Billund Idrætscenter, hvorefter han vendte tilbage til Enggårdskolen i 2002 som afdelingsleder. Niels Peter har altid haft mange frivillige roller i sin fritid, men vi vil hylde ham som formand for Red Barnet i Billund Kommune. Her har han gennem en del år bestredet formandsposten. Du kan altid komme til Niels Peter, hvis du har brug for hjælp, og du får aldrig et nej! Han er parat til at gå gennem ild og vand for at hjælpe folk, og han gør det altid på en yderst venlig, forstående og pædagogisk måde.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Annonce