Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Ester Mortensen er en ildsjæl

Ester Mortensen, som blandt meget andet er aktiv på Mødestedet, er indstillet til Frivilligprisen. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark

Bøvl: Ester Mortensen bliver af Evelyn Flugt fra Bøvl IF indstillet til Frivilligprisen med blandt andet disse ord:

- Ester er en ildsjæl og hjælper meget på Mødestedet i Grindsted. Hun har faste der, og så er hun til alle fester og højtider. Her i Bøvl gør hun en stor forskel med sin ildhu. Når idrætsforeningen mangler hjælp til IT og billeder, klarer hun det. Når vi mangler én til at spille krocket, er hun også på pletten. Hun har været nabo til Elmo Ringive, (der desværre er død) men hjulpet ham i mange år med indkøb, og hvis han blev dårlig om natten, har hun siddet ved ham i timevis. Hun blev enke for nogle år siden, men havde passet sin mand til det sidste. Hendes børn bor i området, så kørsel og pasning af børnebørn er også påkrævet. Hun har mange fritidsinteresser som have, svømning, kortspil og udflugter.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Penge stjålet ved pizzeriaindbrud

Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce