Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Judith er fuld af gode ideer

Judith Andersen Sørensen er indstillet til Frivilligprisen. Arkivfoto

Filskov: Anne Mette og Sigfred Jensen, Donslund, indstiller Judith A. Sørensen fra Filskov til at modtage Frivilligprisen. I deres indstilling skriver de blandt andet:

- Judith har brugt masser af timer på det frivillige arbejde. Hun har været leder af husholdningsforeningen i Filskov, især aftenskolen, og De Handicappedes Aftenskole i Grindsted. Judith har været i bestyrelsen i Sind i Frivilligrådet. Hun er formand for Slægts- og Lokalhistorisk Forening, hvor hun arrangerer foredrag, udflugter og kurser. Hun er også med i Frisams bestyrelse. Judith har været og er en ildsjæl inden for det frivillige arbejde, og hvis der er nogen, der har brug for hjælp eller et godt råd, går man aldrig forgæves til hende. Hun har også mange gode ideer til, hvordan man kan gøre forskellige ting, måske lidt anderledes end man lige selv havde tænkt på.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce