Annonce
forside

Indstillet til Frivilligprisen: Tilflytteren Lene smitter med sit store engagement

Lene Elmgaard har blandt andet sat kørsel med Aktiv Bussen i system. Hun gør en forskel for mange, og nu er hun indstillet til Frivilligprisen. Arkivfoto

Lene Elmgaard er en af de syv, der er indstillet til Frivilligprisen. Hun har med smittende engagement gjort en forskel for mange i Sdr. Omme.

Sdr. Omme: Lene Elmgaard, som er flyttet fra Vejle til Sdr. Omme, har i løbet af nogle år markeret sig som en af byens stærke frivillige.

Jenny Helle og Poul Frost fra Omme Centret indstiller hende til årets Frivilligpris med blandt andet disse ord:

- Efter ganske kort tid var Lene engageret i en række forskellige udvalg, der arbejder for at Sdr. Omme skal være et godt sted at leve og bosætte sig i. Samtidig viste Lene stor interesse - specielt som frivillig på Omme Centret - at arbejde for at byens ældre skulle have det så godt som muligt. Lene blev hurtigt formand for Centerrådet på Omme Centret. Herved deltager hun ofte i møder om kommunens ældrepleje. Med stor ildhu gik Lene i gang med en lang række gode ideer, som blev udført meget hurtigt - og ikke lagt ned i skuffen, som tit sker. Her skal nævnes nogle få af hendes gode aktiviteter: Igangsætter af filmcafeen på Omme Centret, som er blevet en stor succes med filmforevisning hver måned for beboere, pensionister og efterlønnere fra hele byen med ca. 30-40 deltagere pr. gang. System med, at kørsel med Aktiv Bussen sker på fastlagte dage til stor glæde for beboerne. På Omme Centret er der 60 frivillige, der alle gør en stor indsats bl.a. på grund af Lenes store engagement. Lene er virkelig en ildsjæl, og vi er mange fra Sdr. Omme, der ønsker Lene indstillet til Billund Kommunes frivilligpris 2019.

Det er Billund Kommunes frivilligråd, der vælger den, der skal have prisen. Syv frivillige er indstillet, og prisen deles ud i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce