Annonce
Erhverv

Indtjening falder markant for Arbejdernes Landsbank

Det bliver ikke til et nyt rekordår for Arbejdernes Landsbank. For nedskrivninger og øgede omkostninger belaster bundlinjen

Kunderne vælter ind i banken og indtægterne stiger. Det er så også det positive, der er at sige om Arbejdernes Landsbanks regnskab for første halvår.

For nedskrivningerne er nemlig fordoblet fra 89 til 160 mio. kr. i forhold til første halvår sidste år. Også omkostningerne kravler opad for banken og alt i alt er det med til at reducere bundlinjen fra 274 mio. kr. før skat til 192 mio. kr. i første halvår. Det betyder også, at indtjeningen for hele året forventes at være på 350-400 mio. kr. mod 517 mio kr. året før.

Alligevel er det en tilfreds adm. direktør, Gert Jonassen, som aflægger regnskabet:

"Med gode meldinger om øget økonomisk aktivitet fra vores filialer landet over, og en langsomt spirende økonomisk optimisme i samfundet generelt, ser vi også positivt på det kommende halvår af 2014. Vi tror også på, at børsmarkederne vil holde et stabilt niveau, og derfor fastholder vi vores forventning om, at det samlede resultat for 2014 vil ligge i niveauet 350-400 mio. kr. før skat."

Arbejdernes Landsbank, der ejes af fagbevægelsen, har en temmelig stor pengetank, som er placeret i forskellige værdipapirer. Det gør bankens regnskab noget følsomt overfor udsving på de finansielle markeder. Her er beholdningsindtægterne da også faldet fra 138 mio. kr. til 89 mio. kr.

Til gengæld er der en del kundevækst i Arbejdernes Landsbank, ligesom banken planlægger at åbne filialer på Frederiksberg og nye filialer er på tegnebrættet i Holbæk og Ringsted.

"Inden længe runder vi kunde nummer 250.000. Det er en milepæl i Arbejdernes Landsbanks historie og et meget konkret bevis på, hvor markant tilstrømningen til banken har været de seneste år. Den udvikling er vi naturligvis meget stolte over, men den er på ingen måde en sovepude. Vi vil fortsat lægge os i selen for at tilbyde vores kunder konkurrencedygtige produkter og services med afsæt i vores grundlæggende strategi om ansvarlig bankdrift med fokus på den personlige og nærværende rådgivning,? lyder det fra direktøren i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce