Annonce
Tønder

Industrieventyr: Fire spadestik til mange millioner

En entreprenørmaskine havde gjort forarbejdet, derefter tog håndkræfterne over: direktør Carsten Lorenzen, arkitekt Uwe Nielsen, direktør Jürgen Lorenzen og bygmester Heinrich Matzen foretog i skøn forening det første spadestik til PTI Europa’s nye domicilbygning på Papegøjevej i Tønder. Bygningen skal stå klar til virksomhedens 30 års jubilæum 1. juni næste år. Foto: Sarah Nørgaard
PTI Europa A/S tog fredag formiddag hul på opførelsen af en ny administrationsbygning på samlet 1600 kvadratmeter på den tidligere TØMA-grund på Papegøjevej i Tønders sydlige udkant. Byggeriet skal stå klar til næste sommer.

TØNDER:  Den tunge entreprenørmaskine fik en lille pause, i stedet trådte fire herrer frem på byggepladsen. Bevæbnet med hver sin skovl tog direktørerne Carsten og Jürgen Lorenzen, arkitekt Uwe Nielsen og bygmester Heinrich Matzen rent symbolsk det første spadestik til det, der næste sommer skal fremstå som en moderne administrationsbygning og blikfang for virksomheden PTI Europa A/S.


-Filosofien er, at vi ønsker et projekt uden gnidninger og konflikter. Det skal være sjovt at bygge, og det skal være sjovt at blive bygget for

Jürgen Lorenzen, direktør PTI Europa A/S, Tønder


Annonce

Byggeriet, med et grundareal på 809 kvadratmeter, bliver i to plan. Budgettet er omkring 13 millioner kroner.

- Der bliver 14 kontorer, fælles kantine og alle nødvendige sanitære anlæg, forklarer arkitekt Uwe Nielsen, Arkkon Arkitekter, Tønder, der har tegnet projektet.

Til Tønder

PTI Europa A/S har indtil nu haft hovedsæde i Nørre Sejerslev nord for Højer. Virksomheden blev helt fra bunden startet af Jürgen Lorenzen og hustruen Anneli i 1981 og har siden flasket sig som et lille lokalt industrieventyr. I Nørre Sejerslev blev rammerne hurtigt for trange, og der er foretaget bygningsmæssige udvidelser ad flere omgange.

Sådan skal PTI Europa A/S' ny administrationsbygning på Papegøjevej tage sig ud. Foto: Arkkon Arkitekter, Tønder

De seneste år har Jürgen Lorenzen barslet med tanken om en helhedsløsning. Den bød sig, da de tidligere TØMA- og Boiler Works-bygninger på Papegøjevej blev sat til salg sidste år. PTI slog til, og siden er de store fabrikshaller blevet indrettet til lager og produktion, og størsteparten af medarbejderne er flyttet med.

PTI Europa A/S skiftede helt officielt firmaadresse til Papegøjevej i Tønder i juli. Tilbage i Nørre Sejerslev sidder nu de administrative medarbejdere. De rykker til Tønder, når nybyggeriet står klar til næste sommer.

Annonce

Gnidningsfrit

Byggeprojektet er opdelt i flere entrepriser, men bygherren har valgt at se bort for en egentlig licitation.

- Vi har valgt en lidt utraditionel tilgang. Udgangspunkt var, at det udelukkende skulle være lokale håndværkere, som vi rettede henvendelse til. Filosofien er, at vi ønsker et projekt uden gnidninger og konflikter. Det skal være sjovt at bygge, og det skal være sjovt at blive bygget for. Da vi fik priserne, lå de samlet set inden for det budget, vores økonomiske rådgiver har sat, fortæller Jürgen Lorenzen.

PTI

PTI står for Power Transmission Innovation.

PTI Europa A/S producerer og leverer lejer og transmissionsdele til over 2000 kunder fordelt over hele verden og på mange forskellige brancher.

PTI Europa A/S var tilbage i 2017 med i opløbet om at vinde Tønder Kommunes erhvervspris og vandt den eftertragtede pris i 2019.

I Nørre Sejerslev råder PTI Europa A/S i øjeblikket over 3500 kvadratmeter . På Papegøjevej i Tønder kommer virksomheden til at råde over omkring 15.000 kvadratmeter.

Virksomheden har ca. 50 medarbejdere, der fordeler sig med 40 i Tønder/Sejerslev og 10 i en underafdeling i Ålborg.

PTI Europa A/S er blandt hovedsponsorerne i TM Tønder Håndbold.

Den ny administrationsbygning opføres i den nordlige ende af industrimatriklen. Her har der tidligere ligget en parkeringsplads samt pavillonbygninger. De er nu fjernet, og arealet er ryddet og byggeklar.

- Vi fik meget hurtigt de nødvendige byggetilladelser, lyder det fra arkitekten, der i den forbindelse sender en venlig tanke til de kommunale myndigheder.

Jürgen Lorenzen (t.v.) stiftede tilbage i 1991 sammen med hustruen Anneli virksomheden PTI i den tidligere skolebygning i Nørre Sejerslev. Til sommer næste år skal flytningen til Tønder være på plads. Foto: Sarah Nørgaard
Annonce

30 års jubilæum

Med de fire spadestik, og dermed den officielle byggestart fredag formiddag, er der nu lagt op til knap 10 måneders bygge- og anlægsaktivitet. Ifølge arkitekten skal hele herligheden stå færdig og klar til næste sommer. Nærmere ønsker han ikke at komme den endelige afleveringsdato. Den har til gengæld Jürgen Lorenzen og sønnen Carsten, der er ved at tage over i anden generation, allerede sat som fast kryds i kalenderen:

- Senest den 1. juni skal alt være klar. Det er den dag, hvor vi har 30 års jubilæum, og det kan vi passende fejre med indvielsen af byggeriet, siger Jürgen Lorenzen.

Annonce
Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Tønder

TM Tønder fik has på sjællandsk angrebstaktik

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce