Annonce
Sydjylland

Industriformand om Benny Engelbrecht: Han har jo fingeren på pulsen i forhold til infrastrukturen hernede

Erling Duus, afgående formand for Dansk Industri Sønderjylland, glæder sig over valget af Benny Engelbrecht som transportminister, som ifølge Erling Duus har et rigtig godt kendskab til de lokale udfordringer på transportområdet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Både Dansk Industri og UdviklingsRåd Sønderjylland er meget tilfredse med valget af Benny Engelbrecht som ny transportminister. De påpeger, at det er en stor fordel for landsdelens interesser at få en transportminister med kendskab til området.
Annonce

Bedre togforbindelser til København, en bro mellem Als og Fyn samt et dobbeltspor mellem Padborg og Tinglev.

Den nyudnævnte transportminister Benny Engelbrecht (S) har om nogen kendskab til de syd- og sønderjyske ønsker til infrastrukturen, og derfor er udnævnelsen af sønderjyden rigtig godt nyt for landsdelen.

Det påpeger blandt andre den afgående formand for Dansk Industri i Sønderjylland, Erling Duus, som ikke kunne forestille sig et bedre valg set med sønderjyske erhvervsbriller.

Han erkender, at Benny Engelbrecht som transportminister skal tilgodese hele landet.

Alligevel er det en klar fordel for landsdelen at have en politiker med kendskab til lokale forhold, vurderer Erling Duus.

- Han har jo fingeren på pulsen i forhold til infrastrukturen hernede, så det er et godt valg. Jeg tror, at både borgmestre og industrien vil være glade, siger Erling Duus.

Annonce

Bordenden

Også UdviklingsRåd Sønderjylland ser gode perspektiver i at få en minister, der i knap 30 år har boet i landsdelen.

- Han er minister for hele Danmark, men det er klart, at der er nogle ting, som vi har talt med Benny om i mange år, og det gør det jo lidt nemmere, mener direktør Claus Schmidt.

Uanset hvem der er minister for transportsektoren, er det afgørende for Danmark at få lagt en masterplan for fremtidens infrastruktur med opbakning fra begge politiske fløje, tilføjer han.

- Og der er det dejligt med en sønderjyde for bordenden, som kender vores landsdel, påpeger Claus Schmidt.

Han henviser til, at landsdelen skal stå sammen om store infrastrukturprojekter.

- Vi rummer den største andel af industriarbejdspladser og står for en stor del af eksporten. Det kræver en ordentlig infrastruktur, og at vi får lavet en stor masterplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce