Annonce
Sønderborg

Industrigigant beder tusindvis af ansatte blive hjemme

Danfoss med Kim Fausing i spidsen har taget yderligere et tiltag for at begrænse faren for at ansatte bliver ramt af coronavirus. Arkivfoto: Timo Battefeld
Danfoss har udsendt en meddelelse til sine mange danske medarbejdere med en opfordring til at arbejde hjemmefra, hvis det er muligt.
Annonce

4-5 timer før statsministeren opfordrede private virksomheder til at lade deres ansatte arbejde hjemmefra hvis muligt, tog en af Danmarks største virksomheder forholdsreglen i forhold til coronavirussen.

Danfoss sendte onsdag eftermiddag en besked ud til sine danske medarbejdere med en opfordring til at arbejde hjemmefra, hvis det var muligt.

- Vi opfordrer dem, som kan arbejde hjemmefra til at arbejde hjemme, lyder det fra pressechef Mikkel Thrane.

Han understreger, at ikke alle ansatte har mulighed for at arbejde hjemmefra. Eksempelvis er de, der arbejder i produktionen selvfølgelig nødt til at møde fysisk op på fabrikkerne for at passe deres arbejde.

Det vil altså typisk være folk i administrationen, funktionærer og kontorpersonale, der nu skal arbejde hjemmefra, hvis muligt. Danfoss har ikke sat tal på, men der er formentlig tale om flere tusinde.

Danfoss har omkring 5.300 ansatte i Danmark fordelt på en række lokationer i for eksempel Gråsten, Nordborg, Rødekro, Kolding, Silkeborg, Aarhus og København.

Annonce

Taget flere initiativer

Som et resultat af udbruddet af coronavirus blev syv-otte Danfoss-fabrikker i Kina begyndelsen af året lukket i en længere periode end sædvanligt i forbindelse med det kinesiske nytår.

I slutningen af januar lukkede Danfoss sit salgskontor i Wuhan og bad medarbejderne arbejde hjemmefra. Danfoss frarådede samtidig alle ansatte at rejse til Hubei-provinsen. Det blev siden blev opgraderet til et decideret rejseforbud. Kina er det næststørste marked for Danfoss - kun overgået af USA.

26. februar tog Danfoss yderligere tiltag i forhold til at beskytte sig mod corona-virus. Ansatte, som havde været i Norditalien, Kina, Singapore og Sydkorea den seneste tid, skulle nu arbejde hjemmefra i to uger.

Samtidig indførte Danfoss rejseforbud for sine ansatte til de fire lande. Siden har industrigiganten også reduceret alt rejseaktivitet i hele verden til absolut minimum.

Coronavirus kan også aflæses i Danfoss' forventninger til 2020. Koncernen forventer virussen vil resultere i en midlertidig afmatning på de globale markeder og især det kinesiske.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce