Annonce
112

Indvielse: Nyt grej glæder

Tønder Frivillige Brandværn har fået overrakt nøglerne til en helt ny brandbil; En tanksprøjte med plads til 5000 liter vand. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En ny brandbil er blevet indviet hos Tønder Frivillige Brandværn. En brandbil, der skal gøre nytte i hele Tønder Kommune.

TØNDER: Brandvæsnet har fået nyt grej. Onsdag blev en ny tanksprøjte indviet hos Tønder Frivillige Brandværn - en spritny og moderne brandbil, som borgmester Henrik Frandsen onsdag formiddag overdrog nøglerne til.

Inden overdragelsen gav han et par ord til det fremmødte beredskab på Tønder Brandstation:

- Stort tillykke med den nye tanksprøjte. Jeg er sikker på, at den kommer til at skabe glæde og begejstring. Ikke bare i Tønder, men i hele kommunen. Det er en topmoderne brandbil, der overdrages. Et teknisk vidunder. For brandværnet skal fungere, og derfor skal I have det ypperste. Jeg er stolt over det arbejde I udfører, og jeg praler altid af jer, når jeg er ude. At vi har så mange frivillige, dedikerede brandfolk er fantastisk, lød det fra borgmesteren, inden han gav nøglen videre til brandkaptajn Kim Clausen.

Annonce

150 års jubilæum

Den 17. oktober kan Tønder Frivillige Brandværn fejre 150 års jubilæum.

Jubilæet markeres med et åbent hus-arrangement på Tønder Brandstation den 12. oktober fra klokken 10 til 15.

Glad brandkaptajn

Ifølge Kim Clausen og resten af Tønder Frivillige Brandværn betyder den nye tanksprøjte rigtig meget. Blandt andet fordi, den har en stor vandtank. Det betyder, at den kan køre længere, inden vandforsyningen skal fyldes op igen. Da borgmesteren overrakte nøglerne, var det da også til en stolt modtager:

- Jeg er glad for, at det har kunnet lade sig gøre at få denne her nye tanksprøjte. Vi lover, at vi nok skal passe rigtig godt på køretøjet. Mange tak, sagde Kim Clausen, da han fik nøglerne i hånden.

Derefter kunne både han og borgmesteren samt et par beredskabsfolk sætte sig ind i den nye brandbil, og tage den med ud på en lille prøvetur.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce