Annonce
112

Indvielse: Nyt grej glæder

Tønder Frivillige Brandværn har fået overrakt nøglerne til en helt ny brandbil; En tanksprøjte med plads til 5000 liter vand. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
En ny brandbil er blevet indviet hos Tønder Frivillige Brandværn. En brandbil, der skal gøre nytte i hele Tønder Kommune.

TØNDER: Brandvæsnet har fået nyt grej. Onsdag blev en ny tanksprøjte indviet hos Tønder Frivillige Brandværn - en spritny og moderne brandbil, som borgmester Henrik Frandsen onsdag formiddag overdrog nøglerne til.

Inden overdragelsen gav han et par ord til det fremmødte beredskab på Tønder Brandstation:

- Stort tillykke med den nye tanksprøjte. Jeg er sikker på, at den kommer til at skabe glæde og begejstring. Ikke bare i Tønder, men i hele kommunen. Det er en topmoderne brandbil, der overdrages. Et teknisk vidunder. For brandværnet skal fungere, og derfor skal I have det ypperste. Jeg er stolt over det arbejde I udfører, og jeg praler altid af jer, når jeg er ude. At vi har så mange frivillige, dedikerede brandfolk er fantastisk, lød det fra borgmesteren, inden han gav nøglen videre til brandkaptajn Kim Clausen.

Annonce

150 års jubilæum

Den 17. oktober kan Tønder Frivillige Brandværn fejre 150 års jubilæum.

Jubilæet markeres med et åbent hus-arrangement på Tønder Brandstation den 12. oktober fra klokken 10 til 15.

Glad brandkaptajn

Ifølge Kim Clausen og resten af Tønder Frivillige Brandværn betyder den nye tanksprøjte rigtig meget. Blandt andet fordi, den har en stor vandtank. Det betyder, at den kan køre længere, inden vandforsyningen skal fyldes op igen. Da borgmesteren overrakte nøglerne, var det da også til en stolt modtager:

- Jeg er glad for, at det har kunnet lade sig gøre at få denne her nye tanksprøjte. Vi lover, at vi nok skal passe rigtig godt på køretøjet. Mange tak, sagde Kim Clausen, da han fik nøglerne i hånden.

Derefter kunne både han og borgmesteren samt et par beredskabsfolk sætte sig ind i den nye brandbil, og tage den med ud på en lille prøvetur.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce