Annonce
Esbjerg

Indvielse: Stor ny genbrugsbutik i Ribe åbnet med fuld musik

Øverst til venstre Peter Wagner, kæresten Charlotte Knudsen og deres to døtre Freja og Marie var til indvielse af den nye genbrugsbutik, hvor der blandt mange andre effekter er både cykelhjelme, legetøj, fine kjoler, porcelæn, masser af bøger - plus alverdens andre ting. Bo Maimburg spillede på piano til indvielsen sammen med sin musikalske makker Poul Kristensen. Foto: Ole Maass.
Folk fra Ribe og omegn tog godt imod Dansk Røde Kors' nye genbrugsbutik på Industrivej, som blev indviet med fuld musik, kaffe, kage og livlig handel lige fra start.

RIBE: Peter Wagner, kæresten Charlotte Knudsen og deres to børn Freja og Marie brugte torsdag en formiddag i vinterferien til at tage Dansk Røde Kors' nye, flotte genbrugsbutik på Industrivej i øjesyn. De købte også en fin tønde i mørkt træ og en fin lille trææske, og begge ting havde Charlotte planer for anvendelsen af.

- I tønden kan jeg have en potteplante og i trææsken skal jeg opbevare mine tebreve, fortalte hun.

Familien er erfarne kunder i Ribes genbrugsbutikker - også Røde Kors' tidligere genbrugsbutik i starten af Industrivej.

De synes godt om den nye forretning.

- Den er stor og overskuelig. Der er bedre plads, og varerne præsenterer sig bedre. Og så er det rigtig godt, at der er kommet så mange til åbningen, konstaterer Peter Wagner.

Annonce

35 frivillige

Dansk Røde Kors i Ribe har 35 frivillige, som er med i driften af den store genbrugsbutik, både med at indsamle brugte effekter og pasning af butikken. Flere af de frivillige har knoklet i næsten døgndrift med forberedelserne til åbningen af den nye butik på Industrivej 22, understregede den lokale formand, Poul Madsen i sin hyldest til de frivillige.

600 kvadratmeter butik

Den nye butik er på 1000 kvadratmeter, fordelt med 600 kvadratmeter butiksareal og 400 kvadratmeter lager. Tidligere var der 350 kvadratmeter butiksareal.

- Og kodeordet for os har været genbrug. Vi har genbrugt det meste af inventaret fra den gamle butik, og vi har skabt en overskuelig og velordnet genbrugsbutik - ikke en fancy modebutik. Det kunne vi godt have gjort, men det har ikke været målet for os, siger Poul Madsen, formand for Dansk Røde Kors i Ribe.

Erling Knutzen har været primus motor i hele flytteprojektet, og han fortæller, at det er CB Auto i Ribe, som ejer bygningen, som Røde Kors har lejet sig ind i.

- Og vi har lejet os ind på nogle absolut rimelige vilkår samtidig med, at CB Auto har bekostet mange penge på at få den bygget om til vort formål. Så har må vi sige, at vi har fået en meget fornem behandling af vores udlejer, siger Erling Knutzen.

Sigfred Bjerrum fra Dansk Røde Kors' genbrugsbutik i Bramming kom med en kurv med lækkerier til de frivillige i genbrugsbutikken i Ribe. Inger Langkilde, som er i ledelsen af butikken i Ribe tog imod. Foto: Ole Maass.
Og så var der kaffe og kage til alle gæster ved åbningen af forretningen, hvor der straks fra start torsdag formiddag var kø uden for forretningen. Foto: Ole Maass.
Der er en hel afdeling med fine damesko i den nye forretning på Industrivej. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce