Annonce
Esbjerg

Indvielse: Stor ny genbrugsbutik i Ribe åbnet med fuld musik

Øverst til venstre Peter Wagner, kæresten Charlotte Knudsen og deres to døtre Freja og Marie var til indvielse af den nye genbrugsbutik, hvor der blandt mange andre effekter er både cykelhjelme, legetøj, fine kjoler, porcelæn, masser af bøger - plus alverdens andre ting. Bo Maimburg spillede på piano til indvielsen sammen med sin musikalske makker Poul Kristensen. Foto: Ole Maass.
Folk fra Ribe og omegn tog godt imod Dansk Røde Kors' nye genbrugsbutik på Industrivej, som blev indviet med fuld musik, kaffe, kage og livlig handel lige fra start.
Annonce

RIBE: Peter Wagner, kæresten Charlotte Knudsen og deres to børn Freja og Marie brugte torsdag en formiddag i vinterferien til at tage Dansk Røde Kors' nye, flotte genbrugsbutik på Industrivej i øjesyn. De købte også en fin tønde i mørkt træ og en fin lille trææske, og begge ting havde Charlotte planer for anvendelsen af.

- I tønden kan jeg have en potteplante og i trææsken skal jeg opbevare mine tebreve, fortalte hun.

Familien er erfarne kunder i Ribes genbrugsbutikker - også Røde Kors' tidligere genbrugsbutik i starten af Industrivej.

De synes godt om den nye forretning.

- Den er stor og overskuelig. Der er bedre plads, og varerne præsenterer sig bedre. Og så er det rigtig godt, at der er kommet så mange til åbningen, konstaterer Peter Wagner.

35 frivillige

Dansk Røde Kors i Ribe har 35 frivillige, som er med i driften af den store genbrugsbutik, både med at indsamle brugte effekter og pasning af butikken. Flere af de frivillige har knoklet i næsten døgndrift med forberedelserne til åbningen af den nye butik på Industrivej 22, understregede den lokale formand, Poul Madsen i sin hyldest til de frivillige.
Annonce

600 kvadratmeter butik

Den nye butik er på 1000 kvadratmeter, fordelt med 600 kvadratmeter butiksareal og 400 kvadratmeter lager. Tidligere var der 350 kvadratmeter butiksareal.

- Og kodeordet for os har været genbrug. Vi har genbrugt det meste af inventaret fra den gamle butik, og vi har skabt en overskuelig og velordnet genbrugsbutik - ikke en fancy modebutik. Det kunne vi godt have gjort, men det har ikke været målet for os, siger Poul Madsen, formand for Dansk Røde Kors i Ribe.

Erling Knutzen har været primus motor i hele flytteprojektet, og han fortæller, at det er CB Auto i Ribe, som ejer bygningen, som Røde Kors har lejet sig ind i.

- Og vi har lejet os ind på nogle absolut rimelige vilkår samtidig med, at CB Auto har bekostet mange penge på at få den bygget om til vort formål. Så har må vi sige, at vi har fået en meget fornem behandling af vores udlejer, siger Erling Knutzen.

Sigfred Bjerrum fra Dansk Røde Kors' genbrugsbutik i Bramming kom med en kurv med lækkerier til de frivillige i genbrugsbutikken i Ribe. Inger Langkilde, som er i ledelsen af butikken i Ribe tog imod. Foto: Ole Maass.
Og så var der kaffe og kage til alle gæster ved åbningen af forretningen, hvor der straks fra start torsdag formiddag var kø uden for forretningen. Foto: Ole Maass.
Der er en hel afdeling med fine damesko i den nye forretning på Industrivej. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce