Annonce
Sport

Ineos dropper Froome efter sæsonen - skifter til israelere

Satish Kumar Subramani/Reuters
Cykelrytteren Chris Froome bytter ved årsskiftet Team Ineos ud med Israel Start-Up Nation.
Annonce

Den britiske cykelstjerne Chris Froome bytter arbejdsgiver efter 2020-sæsonen.

Hans nuværende hold, Team Ineos, meddeler nemlig på sin hjemmeside, at kontrakten med Froome ikke bliver forlænget, når den udløber ved årsskiftet. Det skriver Ineos på sin hjemmeside.

I stedet skal han køre for World Tour-holdet Israel Start Up-Nation, oplyser holdet. Her bliver Froome holdkammerat med blandt andre danske Mads Würtz Schmidt og sprinteren André Greipel.

Froome vil 1. august underskrive en langvarig kontrakt med sit nye hold, og planen er, at han skal køre for dem i resten af sin karriere, lyder det.

Som konsekvens af det forestående skifter lakker ti års samarbejde mellem Ineos og den firedobbelte Tour de France-vinder mod enden. Froome kørte også for Ineos, da holdet var kendt som Team Sky.

Udmeldingen kommer allerede et halvt år i forvejen for at sikre, at spekulationer om Froomes fremtid ikke tager for meget opmærksomhed.

Det siger Ineos-boss Dave Brailsford.

- Chris' nuværende kontrakt løber ud i december, og vi har taget beslutningen om ikke at forny den.

- Vi kommer med udmeldingen tidligere end normalt for at sætte en stopper for spekulationer, så holdet kan fokusere på sæsonen foran os, siger Brailsford.

Han medgiver, at Froome har præsteret forbilledligt, men påpeger samtidig, at 35-årige Froomes tid på toppen muligvis går ind i sin sidste fase.

- Chris har været med os fra starten. Han er en stor mester, som vi har delt mange mindeværdige stunder med gennem årene. Men vi er sikre på, at det her er den rette beslutning for os og Chris.

- På baggrund af hans meritter vil Chris også være lederen på et hold i den næste fase af hans karriere, men det kan vi ikke garantere ham på nuværende tidspunkt. Den sikkerhed kan han få ved at træde et skridt væk fra Ineos, siger Dave Brailsford.

Chris Froome siger, at han vil slutte sin tid af i Ineos med endnu en Tour-sejr, inden han skifter til sit nye israelske hold.

- Det har været et fænomenalt årti med holdet. Vi har opnået meget sammen, og jeg vil altid værdsætte de minder højt. Jeg ser frem til nye udfordringer i den næste fase af min i karriere, men i mellemtiden er mit fokus at vinde mit femte Tour de France med Ineos, siger Froome.

Israel Start-Up Nation-holdejer Sylvan Adam er begejstret for, at holdet nu råder over en superstjerne, og Froome får lov til at jagte flere Tour-triumfer iført holdets hvide og lyseblå trikot.

- Chris er den bedste rytter fra sin generation, og han skal lede vores hold ved Tour de France. Vi håber, at vi kan skrive historie sammen med flere Tour de France- og Grand Tour-sejre til Chris - sejre, der vil kunne bringe Chris i betragtning til at være en af tidernes bedste ryttere, siger holdejeren.

Froomes fire Tour-sejre var i 2013, 2015, 2016, og 2017. Et grimt styrt forhindrede ham sidste år i at forsøge at vinde Tour de France for femte gang.

Briten har også vundet Vuelta a Espana to gange (2011 og 2017) og Giro d'Italia en gang (2018).

Store dele af 2020-sæsonen er blevet spoleret på grund af coronavirus. World Tour-sæsonen genoptages 1. august med Strade Bianche i Italien. Tour de France afvikles fra 29. august til 20. september.

/ritzau/

Ineos om Froome-stop
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce