Annonce
Sport

Fifa sender kvindelig fodboldleder til Afrika

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Fifa-generalsekretær Fatma Samoura skal bistå Afrikas fodboldpræsident fra august og seks måneder frem.

Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) får fra august og seks måneder frem hjælp af senegalesiske Fatma Samoura, der i øjeblikket er generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det skriver CAF og Fifa i en fælles pressemeddelelse.

Samoura bliver Fifas officielle delegat i Afrika. Hun skal bidrage med sin ekspertise og hjælpe med at få gøre fodboldforbundet mere gennemsigtigt og effektivt, lyder det.

Meddelelsen kommer, efter at flere nyhedsbureauer har skrevet, at præsidenten Fifa, Gianni Infantino, ville reagere på, at den nuværende præsident for CAF, Ahmad Ahmad, er havnet i problemer.

For nylig blev Ahmad afhørt af fransk politi i en sag om mulig korruption.

Nyhedsbureauet AP var kommet i besiddelse af et brev, som Infantino har fremsendt til de øvrige medlemmer af Fifas bestyrelse, det såkaldte Fifa Council.

Over for Reuters bekræftede en kilde Infantinos brev. Indsættelsen af Samoura skal sikre, at CAF forbedrer sit rygte og står bedre rustet til fremtidige udfordringer, står der blandet andet i brevet.

Der står også, at perioden kan forlænges, hvilket bekræftes af pressemeddelelsen.

Her påpeges det til gengæld, at det er Ahmad Ahmad selv, der har anmodet om Samouras assistance.

Fredag skydes dette års African Cup of Nations i gang i Egypten. Turneringen skulle egentlig afholdes i Cameroun, men landet blev for et halvt år siden frataget værtskabet igen.

/ritzau/

Annonce
CAF og Fifas pressemeddelelse om Fatma Samoura på Fifas hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce