Annonce
Læserbrev

Infrastruktur

Annonce

Læserbrev: Pakketransporten i Haderslev er en besynderlig oplevelse. Det må ethvert reflekterende menneske kunne begribe. Den ene pakkeposttransport efter den anden fylder bybilledet i formiddagstimerne. Kurér(pirat)firmaer(MN) som DHL, GLS, BRING, EUROPCAR, UPS med flere optager gågaden - en pakkeudbringning, som alene burde besørges af PostNord. Det vil sige én fyldt pakkepostbil fremfor x-antal halvfyldte budbringere, som fylder op i og forurener bybilledet. Hvorfor denne udvikling? Et resultat af EU’s og VK/V/VLAK-regeringens privatiserings- og udliciteringspolitik i konkurrences hellige navn, og som her skader miljøet. Jeg savner den gule postbil (”Postmand-Per”), som alene løste opgaven.

I og med man har ”taget” pakkeudbringningen fra PostNord, som nu ”alene” må tage sig af den tunge afdeling, brevforsendelsen/-uddelingen, har man fjernet eksistensgrundlaget med lukning af posthuse, ugelange udbringninger og portoforhøjelser til følge. Med Preben Uglebjergs ”Gyngerne & Karrusellen” kunne PostNord have leveret en anstændig postbesørgelse til anstændige priser. Statens og kommunernes digitaliseringsstrategier (digital post) har været medvirkende til Post Nords fallit/dødsstød - såvel som internethandlen, som denne jul ekspanderede, og de private aktører fremover vil berige sig på. Denne gevinst burde tilfalde PostNord som kompensation for digitaliseringen.

FLIX-buskørslen Sønderborg – København og Sønderborg - Aarhus/Aalborg med flere daglige afgange og stop undervejs i de store byer (foreksempel Haderslev) er ligeledes et resultat af privatisering/udlicitering. Dræner togdriften på DSB’s hovedlinjer for passagerer og fylder op på i forvejen overfyldte motorveje, som man herefter vil udbygge/udvide. Selvmodsigende og fejlslagen politik, som i bund og grund burde være en national (statens) opgave. Post Danmark tabte national identitet efter fusion med Post Nord (blå). Klima-handling!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce