Annonce
Esbjerg

Inge blev hædret som årets Vilslev-borger

Inge Jørgensen, næstformand for Kongeådal Sportsforening overrakte blomster og pokal til årets borger i Jedsted og Vilslev, Inge Helle. Privatfoto.

VILSLEV: Inge Helle fra Jedsted er blevet udnævnt til årets borger i Jedsted og Vilslev. Det blev hun fornylig, da Kongeådal Sportsforening havde stor succes og fuldt hus i Vilslev Forsamlingshus med årets lokalrevy, som er blevet genoptaget efter, at der ikke i mange år har været spillet lokalrevy i Jedsted og Vilslev.

Marianne Kømler, som er formand for Kongeådal Sportsforening fortæller, at der er masser af grunde til, at Inge Helle blev hædret som årets borger i Jedsted og Vilslev.

- Inge Helle har fortjent prisen som årets borger, fordi hun altid udviser en utrættelig hjælpsomhed. Inge siger altid ja, når man spørger, om hun kan hjælpe. Hun skal ikke altid noget andet. Det være sig med avisindsamling, motionsløb, fastelavnsfest, hvad som helst. Inge Helle lægger gerne bil til. Hun kommer med kort varsel. Hun kommer med jetlag. Og hun gør det bare. Med et smil. Der er ikke så meget pjat og klynk og snak. Hun gør det bare. Nu er Inge Helle jo langt fra den eneste i Jedsted og Vilslev, der er klar til at give en hjælpende hånd. Men der er en særlig glad energi ved Inge Helle. Derfor er hun blevet valgt til årets borger i år, lyder det i begrundelsen for, at Inge Helle blev valgt som årets Vilslev-borger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce