Annonce
Haderslev

Inge Marie kommer til at savne sine kunder

Da Inge Marie startede for 46 år siden gik hun ind ad døren i Nørregade til Privatbanken. Nu går hun ud ad den for at blive efterlønner. Foto: Stine Hygum
Efter 46 år - først i Privatbanken og siden i Nordea - takker Inge Marie Wogensen af. Forude venter en tilværelse som efterlønner, hvor der skal være tid til at være spontan.

HADERSLEV/FJELSTRUP: Når Inge Marie Wogensen har sidste arbejdsdag tirsdag den 16. juli, så går hun ud ad den dør i Nordea i Nørregade, som hun for første gang gik ind ad for 46 år siden.

Inge Marie Wogensen havde første arbejdsdag i Privatbanken, som det dengang hed, den 16. juli 1973.

Men nu skal hun ikke længere gå ind ad den dør på daglig basis.

Inge Marie Wogensen har besluttet, at hun vil gå på efterløn.

Hun har nu heller ikke været i filialen i Nørregade i alle år. Tilbage i 1975 kom hun til Christiansfeld, hvor hun i 1993 blev filialchef. Det var hun frem til 2014, herefter valgte Inge Marie Wogensen i stedet at blive bankrådgiver, da hun savnede kontakten med kunderne. Et par år senere kom hun retur til Haderslev, da filialen i Christiansfeld blev nedlagt.

Annonce
Hvad tilværelsen som efterlønner præcist skal indeholde, har Inge Marie Wogensen endnu ikke helt besluttet. Men der er garanti for, at hun finder på noget. Foto: Stine Hygum

Kunderne i fokus

Kundekontakten har i alle årene været vigtig for Inge Marie Wogensen.

- Nogle af kunderne har jeg haft i 30-40 år - på både godt og ondt, siger hun.

Hun har altid haft et fokus i sit arbejde:

- Jeg vil gerne hjælpe og finde løsninger. Kunderne skal føle, at de har fået hjælp, siger hun og fortsætter:

- Jeg kommer helt sikkert til at savne dem.

I de sidste 14 dages tid har Inge Marie Wogensen snakket med mange af sine kunder for at sige farvel til dem.

- Jeg har fået mange positive tilkendegivelser. Jeg er nok også en sjældenhed - at jeg har været i den samme bank i så mange år, siger hun.

Flere årsager

Inge Marie Wogensen har længe tænkt over, hvornår det ville være det rigtige tidspunkt at gå på efterløn. Men nu skal det altså være:

- Der er flere årsager. Vi har mange bekendte, der bliver ramt af det ene eller det andet. Om ti år - så er jeg 75 år. Hvordan har man det så selv. Ole og Louise (søn og svigerdatter, red.) har to små børn, som jeg gerne vil være mere sammen med. Og så er der alt det digitale. Det kan jeg godt mærke, at jeg ikke er vokset op med, siger Inge Marie Wogensen.

Hun ser frem til, at hun ikke længere skal på arbejde, når vejret frister en til at sætte sig ud i haven.

- Så kan man gå ud, når det er fint vejr - også selvom det er midt i ugen, siger hun.

Hvad tilværelsen som efterlønner helt præcist kommer til at byde på - udover mere tid til familien og til at nyde naturen og læse lidt mere avis og måske endda finde strikketøjet frem igen - det har Inge Marie Wogensen endnu ikke fastlagt.

- Jeg vil hellere vælge til end fra, så nu må vi se, siger hun.

Først skal hun sige farvel til kolleger og kunder. Det sker ved en reception den 12. juli, hvor Inge Maries mange år i Christiansfeld ikke komme til at gå ubemærket hen. Der skal nemlig serveres honningkage.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce