Annonce
Kultur

Ingen aflysninger: Du kan godt tage i byen eller til koncert i Aabenraa

Koncerten med Pink Floyd Project fredag aften i Sønderjyllandshallen bliver gennemført ligesom resten af marts måneds events, da der kun er plads til 950 gæster i salen. PR-foto
Hverken Gazzværket eller Sønderjyllandshallen rammes af aflysninger efter Statsministeriets anbefaling om, at arrangementer med over 1000 gæster bliver aflyst eller udskudt for at forebygge smitten af coronavirussen.

Aabenraa: Statsministeriets anbefaling om at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1000 gæster rammer ikke fredag aftens koncert med Pink Floyd Project i Sønderjyllandshallen eller byturen på Gazzværket i weekenden.

- Der er solgt mellem 400 og 500 billetter til i aften, så det bliver ikke aflyst. Vi må kun have 950 gæster inde i Sønderjyllandshallen, og det tal kan vi jo regulere selv, så lige nu er der ingen planer om aflysninger af nogle events i marts. Men vi følger selvfølgelig udviklingen, og hvis der kommer nye anbefalinger fra Statsministeriet, så kigger vi på det der, siger direktøren for Sønderjyllandshallen, Peter Autzen.

På spillestedet og natklubben Gazzværket i Aabenraa får Statsministeriets anbefaling om at aflyse arrangementer med over 1000 gæster heller ingen konsekvenser. Gazzværket lukker ikke dørene.

- Det ville være dejligt, men vi kommer ikke op på så mange mennesker, så vi har åbent som normalt. Vi har typisk mellem 500 og 800 gæster, og hvis der skulle komme ekstra mange mennesker, kan vi jo lade være med at lukke alle ind, siger indehaveren af Gazzværket, Hasse Eduard.

I marts har Sønderjyllandshallen boksegalla, Rune Klan, Musik Kennt Keine Grenzen og musikeventen Musik Forener på programmet, mens Gazzværket har koncert med Ivan Pedersen og Hit med 80'erne i marts samt det store modeshow med byens butikker den 31. marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce