Annonce
Aabenraa

Ingen børn må cykle langs Hellevadvej

Deltagerne i borgermødet fik også lejlighed til at kigge på trafikken langs Hellevadvej. Foto: Privat.

Beboerne langs Hellevadvej ønsker sig brændende en cykelsti. Derfor inviterede de tre lokale politikere til borgermøde.

RØDEKRO: Det er ikke nogen ny kamp, som beboerne langs Hellevadvej i Rødekro har taget op. Ønsket om en cykelsti langs vejen har eksisteret i mange år. I øjeblikket bor der mange familier med børn langs den trafikerede vej mellem Rødekro og Hellevad, og det har gjort sagen højaktuel.

I denne uge mødtes omkring 25 beboere med tre lokalpolitikere, Jette Julius Kristiansen (DF), Egon Madsen (S) og Eivind Underbjerg Hansen (V) for at diskutere forholdene for cyklister langs vejen.

- For 30 år siden kæmpede mine forældre for at få en cykelsti langs Hellevadvej af hensyn til os børn, og nu er det blevet vores tur, siger Per Toftelund Jensen, der er blandt initiativtagerne til mødet med de tre politikere.

- I disse år bor der rigtigt mange børnefamilier langs vejen, og der er ingen, der tør lade deres børn cykle. Så de skal køres til alt. Det begrænser, hvilke fritidsaktiviteter de kan deltage i, siger han.

Beboerne påpeger også, at der ligger tre grusgrave langs Hellevadvej, og samtidig er Hellevadvej adgangsvej til yderligere tre grusgrave i nærheden. Det giver rigtig meget lastbiltrafik.

Annonce

Mange lastbiler

Beregninger, som Aabenraa Kommune har fået foretaget, viser, at 5600 køretøjer passerer Hellevadvej i døgnet.Heraf er der 600 lastbiler. Beboerne langs vejen frygter, at trafikken vil stige betragteligt, når Apple og Google begynder at bygge de planlagte datacentre ved Kassø.

På dagordenen

Argumenterne gjorde indtryk på Ejvind Underbjerg Hansen (V), der netop er blevet medlem af teknisk udvalg.

- Der skal 16 mandater til, for at vi kan beslutte at lave en cykelsti, men foreløbig vil jeg tage det op i teknisk udvalg, lover han.

Aabenraa Kommune har for et par år siden forsøgt at løse problemet ved at lave Mjølsvej og Hydevadvej om til "to-minus-en-veje", hvor der er gjort plads til cyklister i begge sider. De to veje løber parallelt med Hellevadvej mellem Hellevad og Rødekro.

Men den løsning er ikke brugbar for beboerne langs Hellevadvej.

- Det kan vi overhovedet ikke bruge til noget. For det første køres der alt for stærkt på de veje, og for det andet er kanterne ødelagte, fordi de i høj grad bruges af landmænd og maskinstationer, der ikke vil sinke trafikken på Hellevadvej, siger Jan Toftelund Jensen.

Han påpeger også, at Hydevadvej og Mjølsvej ikke er nogen brugbar løsning for beboerne langs Hellevadvej, fordi de alligevel skal cykle minimum en halv kilometer langs Hellevadvej for at komme videre til den parallelle rute.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce