Annonce
Aabenraa

Ingen børn må cykle langs Hellevadvej

Deltagerne i borgermødet fik også lejlighed til at kigge på trafikken langs Hellevadvej. Foto: Privat.

Beboerne langs Hellevadvej ønsker sig brændende en cykelsti. Derfor inviterede de tre lokale politikere til borgermøde.

RØDEKRO: Det er ikke nogen ny kamp, som beboerne langs Hellevadvej i Rødekro har taget op. Ønsket om en cykelsti langs vejen har eksisteret i mange år. I øjeblikket bor der mange familier med børn langs den trafikerede vej mellem Rødekro og Hellevad, og det har gjort sagen højaktuel.

I denne uge mødtes omkring 25 beboere med tre lokalpolitikere, Jette Julius Kristiansen (DF), Egon Madsen (S) og Eivind Underbjerg Hansen (V) for at diskutere forholdene for cyklister langs vejen.

- For 30 år siden kæmpede mine forældre for at få en cykelsti langs Hellevadvej af hensyn til os børn, og nu er det blevet vores tur, siger Per Toftelund Jensen, der er blandt initiativtagerne til mødet med de tre politikere.

- I disse år bor der rigtigt mange børnefamilier langs vejen, og der er ingen, der tør lade deres børn cykle. Så de skal køres til alt. Det begrænser, hvilke fritidsaktiviteter de kan deltage i, siger han.

Beboerne påpeger også, at der ligger tre grusgrave langs Hellevadvej, og samtidig er Hellevadvej adgangsvej til yderligere tre grusgrave i nærheden. Det giver rigtig meget lastbiltrafik.

Annonce

Mange lastbiler

Beregninger, som Aabenraa Kommune har fået foretaget, viser, at 5600 køretøjer passerer Hellevadvej i døgnet.Heraf er der 600 lastbiler. Beboerne langs vejen frygter, at trafikken vil stige betragteligt, når Apple og Google begynder at bygge de planlagte datacentre ved Kassø.

På dagordenen

Argumenterne gjorde indtryk på Ejvind Underbjerg Hansen (V), der netop er blevet medlem af teknisk udvalg.

- Der skal 16 mandater til, for at vi kan beslutte at lave en cykelsti, men foreløbig vil jeg tage det op i teknisk udvalg, lover han.

Aabenraa Kommune har for et par år siden forsøgt at løse problemet ved at lave Mjølsvej og Hydevadvej om til "to-minus-en-veje", hvor der er gjort plads til cyklister i begge sider. De to veje løber parallelt med Hellevadvej mellem Hellevad og Rødekro.

Men den løsning er ikke brugbar for beboerne langs Hellevadvej.

- Det kan vi overhovedet ikke bruge til noget. For det første køres der alt for stærkt på de veje, og for det andet er kanterne ødelagte, fordi de i høj grad bruges af landmænd og maskinstationer, der ikke vil sinke trafikken på Hellevadvej, siger Jan Toftelund Jensen.

Han påpeger også, at Hydevadvej og Mjølsvej ikke er nogen brugbar løsning for beboerne langs Hellevadvej, fordi de alligevel skal cykle minimum en halv kilometer langs Hellevadvej for at komme videre til den parallelle rute.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce