Annonce
Læserbrev

Ingen dækningsafgift, tak

Annonce

Læserbrev: At hæve dækningsafgiften er som at tisse i bukserne. Det er rigtig dejligt varmt i starten, når indtægterne i den kommunale kasse vokser. Men over tid, bliver det ærgerligt, når virksomheder fravælger Esbjerg Kommune til fordel for de omkringliggende kommuner uden dækningsafgift. Det er derfor en uholdbar løsning, når de røde partier i Esbjerg Byråd trækker i dækningsafgiften for at dække hullet i budgettet.

Dækningsafgiften er ikke kun en erhvervsfjendtlig afgift, som kan resultere i Esbjerg Kommune bliver fravalgt, men det hæmmer også virksomhederne. For med en dækningsafgift vil en investering i grunde ikke være specielt attraktiv. Derudover vil virksomhedernes konkurrencevilkår forringes. I Esbjerg Kommune er vi stolte af vores virksomheder, så at være en hæmsko for dem ville være rigtig ærgerligt.

Man hørte argumentet fra den røde blok: ”det er på tide at virksomhederne bidrager til Esbjerg Kommune”. Men det er ikke fordi, Esbjerg Kommune er en stor gavebod, hvor virksomhederne tager en masse uden at give tilbage. For virksomhederne bidrager i form af praktikpladser, fleksjobordninger og ansættelse af svage borgere. Derudover betaler de og medarbejderne skat. Så argumentet om, at det er virksomhedernes tur til at betale, det holder ikke.

Vi løser ikke hullet i kommunekassen ved at beskatte de virksomheder, som skaber økonomisk vækst i kommunen og jobs til vores borgere. Der holder ikke på den lange bane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce