Annonce
Kolding

Ingen dokumentation for virkning: Styrelse tilbagekalder hånddesinfektion fra Kolding-fabrik

Der har været enorm mangel på håndsprit i Danmark. Et nyt hånddesinfiktionsmiddel fra maling- og lakvirksomheden Nowocoat i Kolding er nu blevet kaldt tilbage af Miljøstyrelsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Maling og lak-virksomheden Nowocoat i Kolding er af Miljøstyrelsen blevet påbudt at tilbagekalde et hånddesinfektionsprodukt.
Annonce

Kolding: Maling- og lakvirksomheden Nowocoats produktion af hånddesinfektion under coronaepidemien er foreløbig ikke gået så godt.

Miljøstyrelsen har nemlig tilbagekaldt al den hånddesinfektion, som Nowocoat har solgt til forhandlere og forbrugere. Styrelsen har i den forbindelse påbudt Kolding-virksomheden at sende et tilbagekaldelsesbrev ud til alle de forhandlere og indkøbere, der har købt produktet, som ifølge Nowocoat kunne bruges til at desinficere hænderne.

Problemet med produktet fra Nowocoat er, at det har vist sig, at virksomheden ikke har indsendt fyldestgørende dokumentation for, at hånddesinfektionen rent faktisk er virksom overfor bakterier og vira. Det oplyser kontorchef i Miljøstyrelsen, Kim Holm Boesen, på styrelsens hjemmeside.

Nowocoat skal i løbet af få dage dokumentere overfor Miljøstyrelsen, at den har udsendt det påbudte tilbagekaldelsesbrev.

Annonce

Undrende kunder

Hånddesinfektionsmidlet fra Nowocoat, der normalt producerer maling og lak, har i løbet af sidste uge været i mediernes søgelys.

Midlet var ifølge TV Midtvest nemlig sat op til brug for kunderne i flere supermarkedskæder, så de kunne desinficere deres hænder før og efter et besøg i supermarkedet. Ifølge TV Midtvest har hånddesinfektionsmidlet stået fremme i kæder som Rema1000, Meny, Bilka og Føtex.

Men flere kunder undrede sig over produktets meget flydende konsistens, selv om der på beholderen stod, at det fjernede bakterier og vira og forebyggede smittespredning.

I Matas-kæden kunne man købe produktet i store dunke, men allerede i sidste uge blev det ifølge TV Midtvest fjernet fra butikkerne, da Kemikaliestyrelsen begyndte at interesse sig for det nye hånddesinfektionsmiddel på markedet.

Annonce

Direktør var tryg ved midlet

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nowocoats direktør Ole Jensen.

Men han har tidligere i en mail til TV2 Østjylland skrevet følgende om hånddesinfektionsmidlet, der ifølge ham er produceret af et andet selskab i koncernen, Biotech Force Danmark (BFD):

- BFD er helt trygge ved produktet, og har fulgt gældende lovgivning på området samt udarbejdet test og dokumentation, skriver Ole Enevold Jensen i en mail til TV2 Østjylland.

- BFD er i dialog med Miljøstyrelsen og har indsendt omfattende materiale til dem. BFD har derudover på egen foranledning valgt at supplere materialet med test fra akkrediterede og uvildige laboratorier, hvilket ligeledes er oplyst til Miljøstyrelsen. BFD afventer Miljøstyrelsens vurdering, lyder det videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce