x
Annonce
forside

Ingen forståelse for nyt skolebyggeri

Læserbrev: Jeg har ikke skolesøgende børn. Når jeg skriver, er det, fordi jeg ikke har mødt nogen, som synes, at det er en god idé at bygge en helt ny skole i Varde.

Det har været fremført i JydskeVestkysten, at en ny skole vil koste 180 millioner kr. og at en totalrenovering af Brorsonskolen vil koste 88 millioner kr.

Når man spørger byrådsmedlemmerne, fortæller de, at merudgiften på 92 millioner kr. for en ny skole i virkeligheden er en besparelse, idet driftsomkostningerne på en nybygget skole i forhold til en nyrenoveret vil være så meget lavere.

Samtidig har byrådet besluttet, at børn med særlige behov fra hele kommunen skal transporteres og samles i den kun 10 år gamle Sct. Jacobi Skole, som skal ændres til formålet for et ukendt millionbeløb.

For få år siden var det bedst, at børn med særlige behov blev inkluderet i normalklasser i lokalområdet, men det har byrådet en anden mening om.

Jeg har flere gange hørt folk sige, om det ikke var en idé først at fylde skolerne i oplandet. Bygningerne står der. Og skolebusserne kører begge veje.

Det bliver spændende at se, hvor mange der husker modstanden mod nybyggeriet, når de skal sætte deres kryds på valgdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce