Annonce
Tønder

Ingen fysisk kontakt: Tønder Gymnasium sikrer sig mod fnat

På Tønder Gymnasium er flere elever smittet med den generende mide fnat. Derfor har gymnasiet nu gjort deres for at komme miden til livs. Foto: Martin Franciere
Flere elever på Tønder Gymnasium har fået konstateret fnat. Derfor har gymnasiet taget sine forholdsregler, og har blandt andet droppet dans i idræt og afspærret alle sofaer i fællesarealerne.
Annonce

TØNDER: Der er ikke meget fysisk kontakt mellem eleverne på Tønder Gymnasium i disse dage. Flere elever har nemlig siden slutningen af oktober fået konstateret fnat. Det fortæller rektor på Tønder Gymnasium, Anna Frejbæk.

Hun fortæller, at hun indtil videre er bekendt med fire fnattilfælde blandt gymnasiets elever. Da gymnasiet blev opmærksomme på problemet, gik de straks i gang med at undersøge, hvilke forholdsregler, der skulle tages.

- Vi kontaktede embedslægen, som satte os i kontakt med en sundhedsplejerske, der kunne give os nogle gode råd. Hendes vigtigste pointe var, at eleverne skulle undgå tæt og langvarig fysisk kontakt, siger Anna Frejbæk og fortsætter:

- Derfor har vi informeret eleverne grundigt, både mundligt og på mail, så de ved, hvordan de skal forholde sig.

Hvad er fnat

Fnat er en hudsygdom, som skyldes en særlig type mider (scabiesmider). Miderne graver gange i huden og lægger æg.

Ved fnat opstår hurtigt en meget generende kløe, og de fleste får kløende røde prikker, af og til små blærer - især på fingre og hænder.

Udslæt og kløe skyldes en allergisk reaktion mod miden og den affaldsprodukter.

Fnat overføres fra person til person ved tæt kropskontakt.

Behandling foregår typisk med en særlig creme, hvor hele hudoverfladen smøres ind - undtagen ansigt og hårbund.

Ved fnat skal alle familiemedlemmer og nære kontakter behandles, også selvom de ikke har symptomer på smitte.

Behandlingen ligger i den dyre ende, især fordi behandlingen ofte skal foretages på en hel familie.

Kilde: sundhed.dk

Annonce

Stoppe smitte

For at undgå yderligere spredning har gymnasiet, udover at informere eleverne, også selv taget nogle forholdsregler.

- Eleverne danser ikke længere i idræt, så de undgår fysisk kontakt på den måde. Derudover har vi afspærret alle skolens sofaer, så vi undgår smitte den vej, fortæller Anna Frejbæk.

Hun håber, at gymnasiet efter juleferien vil være helt fnatfri.

- Vi har sendt en mail ud, hvor vi har lagt vægt på, hvor vigtigt det er, at de smittede kommer i behandling, så det ikke spreder sig yderligere. Derudover vil vi holde et sidste informationsmøde inden jul, og så håber vi, at problemet er væk, når eleverne kommer tilbage fra juleferie, lyder det fra Anna Frejbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce