Annonce
Tønder

Ingen har forladt Venstres Ungdomsparti efter ballade i Venstre

Ingen medlemmer har forladt Venstres Ungdomsparti i Tønder, efter at partiet Venstre mistede seks ud af 14 pladser i kommunalbestyrelsen til det nye parti, Tønder Listen.
Onsdag knækkede Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen nærmest over på midten, da seks af partiets 14 medlemmer startede Tønder Listen. I Venstres Ungdomsparti i Tønder er situationen dog en anden. Her er der ingen, der har meldt sig ud.
Annonce

Tønder: Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen blev onsdag morgen tæt på halveret, da den nu tidligere Venstre-borgmester Henrik Frandsen tog seks ud af de i alt 14 Venstremedlemmer med sig til sit nye parti, Tønder Listen. Det store spektakel i partiet Venstre ser dog ikke ud til at have skabt specielt meget splittelse i Venstres ungdomsafdeling. I hvert fald ikke, hvis man skal tro formanden for Venstres Ungdom i Tønder Kommune, Karsten Ebsen.

- Jeg tjekkede medlemstallene så sent som torsdag morgen, og her var der ingen, som havde meldt sig ud efter onsdagens begivenheder, det var faktisk præcis det samme medlemstal som inden onsdagens pressemøde, siger han.

Efter det dramatiske pressemøde onsdag morgen talte Karsten Ebsen med flere medlemmer fra ungdomspartiet. Det var dog ikke splittelsen i Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen, der fyldte ret meget i de samtaler.

- Jeg har snakket med nogle af støtterne i ungdomspartiet, og hvis jeg skal være bund-ærlig, så er de faktisk nærmest ligeglade med, at der er nogle voksne mennesker, der ikke kan finde ud af at enes i partiet, siger han.


hvis jeg skal være bund-ærlig, så er de faktisk nærmest ligeglade med, at der er nogle voksne mennesker, der ikke kan finde ud af at enes i partiet

Karsten Ebsen


Selv var Karsten Ebsen dog lidt trist over, at Venstre næsten er knækket over på midten.

- Det er normalt Venstres Ungdoms politik at holde sig neutrale og ikke blande sig for meget i selve partiet Venstres politik. Men jeg er da ærgerlig over, at Venstre har mistet en masse politikere og dermed indflydelse i forhold til tidligere, selvom splittelsen nok er noget, der har været undervejs længe, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce