Annonce
Tønder

Ingen jubel efter vindmøllebeslutning

Onsdag var der demonstration forud for kommunalbestyrelsesmødet, hvor retningslinjer for opstilling af blandt andet vindmøller blev vedtaget. Foto: Uwe Iwersen
Der er ikke meget at juble over, hvis man spørger både modstandere og tilhængere af vindmøller, efter onsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor politiske guidelines blev fastlagt.
Annonce

Tønder: Det er ikke ligefrem glæde, der stråler ud af Lau Nørgaard. For som talsmand for gruppen "Nej til Kæmpemøller i Tønder Kommune" måtte han torsdag indkassere et nederlag, da kommunalbestyrelsen valgte at vedtage politiske guidelines for fremtidige vindmøller i kommunen.

- Så fortsætter usikkerheden i hele Tønder Kommune altså bare. Usikkerhed om man skal købe sig et hus, eller om det overhovedet kan svare sig at sætte sit hus i stand, siger Lau Nørgaard og fortsætter:

- For man ved ikke, om man lige pludselig ender med kæmpevindmøller i nærheden af sig, så man ikke kan slippe af med sit hus - eller må sælge med et tab, siger han.

Annonce

Begrænset glæde

Selv om der er utilfredshed af spore hos vindemøllemodstanderne, så er det heller ikke udpræget glæde, der er at finde i den anden lejr.

En af vindmølletilhængerne, Preben Nissen, ved nemlig ikke helt, hvilket ben han skal stå på efter vedtagelsen af de nye guidelines.

- Selvfølgelig er vi glade, men meget behersket, fortæller han.

- Det er da et skridt på vejen. Men samtidig så hører vi også, hvad politikerne siger i byrådssalen, fortæller han med henvisning til, at der i byrådssalen blev givet udtryk for, at en stemme for de nye guidelines ikke var det samme som et ja til nye vindmøller.


Jeg er skuffet over ledelsen i kommunen siger, at vi bliver inddraget, og vi så ikke bliver det

Lau Nørgaard, talsperson for gruppen "Nej til Kæmpemøller i Tønder Kommune"


Preben Nissen, der selv er involveret i planerne om en vindmøllepark i Haved øst for Rejsby, havde gerne set, at projektmagere fremover vidste, at hvis de opfylder konkrete punkter, kan møller sættes op - sådan er det ikke med de nye retningslinjer.

- Det bliver en kamp for hver eneste mølle igen, og hvor man ikke ved, om man er købt eller solgt, siger han.

Annonce

Dialog på vej

Han håber på at opnå en dialog med de, der er modstandere af vindmøller.

- Det er jo helt klart, at hvis vi kan komme samlet med nogle gode projekter, så vil politikerne også være mere lydhøre. Det er jo et problem, når der står 50 mand uden for byrådssalen og råber, siger han.

Lige netop der sparker han en åben dør ind, forklarer Lau Nørgaard.

- Selvfølgelig vil vi det. Den dialog havde vi håbet, vi skulle have inden, så man kunne få nogle idéer på bordet og set på det, inden man gik videre, siger Lau Nørgaard, der henviser til, at skeptikerne ifølge ham var blevet lovet at blive inddraget. Det er dog ikke sket.

- Vi har ikke hørt en lyd. Jeg er skuffet over ledelsen i kommunen siger, at vi bliver inddraget, og vi så ikke bliver det. Men jeg vil se frem til, at vi fremover bliver det, siger Lau Nørgaard, der lover at tage den konstruktive kasket på.

Annonce

Kamp til det sidste

Ifølge Preben Nissen skal man forvente, at der vil komme projekter på baggrund af de nye guidelines.

- Der ligger jo nogle projekter allerede ved kommunen. Og Haved-projektet er jo lagt ind til kommunen for længe siden, og det må man jo forvente, at de går i gang med at behandle nu. Og der lever vi fuldt op til de guidelines, og på flere fronter er vi endda meget bedre, lyder det fra Preben Nissen, der fulgte kommunalbestyrelsesmødet på nettet.

Men det bliver ikke uden kamp, fastslår Lau Nørgaard.

- Så må vi tage den fra sag til sag. Det bliver vi nødt til. Du kan ikke sidde bare stille og rolig og regne med, at dit hus mister 30-40 procent i værdi, afslutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce