x
Annonce
Erhverv

Ingen købere har meldt sig: To markante landbrug er stadig til salg

Borgmesterens gård i Ulleruplund øst for Skærbæk er sat til salg. Der har været fremvisninger til både danskere, hollændere og tyskere, oplyser landbrugsmægler. Men gården er altså ikke solgt endnu. Arkivfoto: LandboGruppen Sønderjysk
Der er endnu ikke fundet købere til de to markante landbrug, som LandboGruppen satte til salg i sommer. Men der har været interesse fra både danskere, tyskere og hollændere, fortæller mægler.

BOVLUND/SKÆRBÆK: Fire måneder efter at de to markante landbrug ved henholdsvis Bovlund og Skærbæk blev udbudt til salg, står de begge stadig med et "Til salg"-skilt ved indkørslen.

Landbrugsmægler ved LandboGruppen Sønderjysk, der foretager salget, Hans Henrik Christensen, fortæller, at der har været "god interesse" for begge ejendomme, der er ejet af henholdsvis borgmester Henrik Frandsen og VikingGenetics.

- Vi har haft fremvisninger på begge ejendomme, men det er ikke alt, der går lige hurtigt, siger Hans Henrik Christensen og tilføjer, at interessen for de to ejendomme ikke kun kommer fra danske købere - også tyskere og hollændere har været interesserede i begge ejendomme.

Især hollænderne er drevet af de billige danske jordpriser.

- I Holland ligger hektarpriserne væsentligt højere. Vi har set eksempler på jordpriser, der er tre gange så høje i Holland som i Danmark, fortæller Hans Henrik Christensen.

Annonce
VikingGenetics har samlet aktiviteterne i Kronjylland og sat tyrestationen i Bovlund til salg. Prisen er sat til 29,8 mio. kr. Her har der også været god interesse, uden det dog har medført et salg. Arkivfoto: LandboGruppen Sønderjysk

Tyrestation og borgmestergård

Det ene landbrug er ejet af borgmester Henrik Frandsen (V), hvis svine- og planteavlsejendom med 132,7 hektar er prissat til 21.900.000 kroner.

- Det er en ejendom med en fantastisk arrondering, hvor al jord på nær ni hektar er samlet i en blok. Den ligger ud til en stor vej, og er let at komme til, har Hans Henrik Christensen tidligere sagt i JydskeVestkysten.

Den anden ejendom, der blev sat til salg i sommer, er VikingGenetics' tidligere tyrestation i Bovlund. Stationen består af seks-syv staldbygninger, der løbende er blevet tilbygget fra start 1970’erne, frem til nyeste bygning fra 2005. Der er i alt 15.000 kvadratmeter under tag. Prisen er her 29,8 millioner kroner.

At de to ejendomme ikke er solgt efter fire måneder på markedet, er ingen krise, beretter landbrugsmægleren:

- Vi ser ofte liggetider på mellem seks og 12 måneder.

Prisen på de to landbrug er ikke ændret siden de blev sat til salg, oplyser LandboGruppens mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce