Annonce
Erhverv

Ingen købere har meldt sig: To markante landbrug er stadig til salg

Borgmesterens gård i Ulleruplund øst for Skærbæk er sat til salg. Der har været fremvisninger til både danskere, hollændere og tyskere, oplyser landbrugsmægler. Men gården er altså ikke solgt endnu. Arkivfoto: LandboGruppen Sønderjysk
Der er endnu ikke fundet købere til de to markante landbrug, som LandboGruppen satte til salg i sommer. Men der har været interesse fra både danskere, tyskere og hollændere, fortæller mægler.

BOVLUND/SKÆRBÆK: Fire måneder efter at de to markante landbrug ved henholdsvis Bovlund og Skærbæk blev udbudt til salg, står de begge stadig med et "Til salg"-skilt ved indkørslen.

Landbrugsmægler ved LandboGruppen Sønderjysk, der foretager salget, Hans Henrik Christensen, fortæller, at der har været "god interesse" for begge ejendomme, der er ejet af henholdsvis borgmester Henrik Frandsen og VikingGenetics.

- Vi har haft fremvisninger på begge ejendomme, men det er ikke alt, der går lige hurtigt, siger Hans Henrik Christensen og tilføjer, at interessen for de to ejendomme ikke kun kommer fra danske købere - også tyskere og hollændere har været interesserede i begge ejendomme.

Især hollænderne er drevet af de billige danske jordpriser.

- I Holland ligger hektarpriserne væsentligt højere. Vi har set eksempler på jordpriser, der er tre gange så høje i Holland som i Danmark, fortæller Hans Henrik Christensen.

Annonce
VikingGenetics har samlet aktiviteterne i Kronjylland og sat tyrestationen i Bovlund til salg. Prisen er sat til 29,8 mio. kr. Her har der også været god interesse, uden det dog har medført et salg. Arkivfoto: LandboGruppen Sønderjysk

Tyrestation og borgmestergård

Det ene landbrug er ejet af borgmester Henrik Frandsen (V), hvis svine- og planteavlsejendom med 132,7 hektar er prissat til 21.900.000 kroner.

- Det er en ejendom med en fantastisk arrondering, hvor al jord på nær ni hektar er samlet i en blok. Den ligger ud til en stor vej, og er let at komme til, har Hans Henrik Christensen tidligere sagt i JydskeVestkysten.

Den anden ejendom, der blev sat til salg i sommer, er VikingGenetics' tidligere tyrestation i Bovlund. Stationen består af seks-syv staldbygninger, der løbende er blevet tilbygget fra start 1970’erne, frem til nyeste bygning fra 2005. Der er i alt 15.000 kvadratmeter under tag. Prisen er her 29,8 millioner kroner.

At de to ejendomme ikke er solgt efter fire måneder på markedet, er ingen krise, beretter landbrugsmægleren:

- Vi ser ofte liggetider på mellem seks og 12 måneder.

Prisen på de to landbrug er ikke ændret siden de blev sat til salg, oplyser LandboGruppens mand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce