Annonce
Tønder

Ingen kender prisen: Pensionister må tage bussen gratis

I hele 2021 vil ikke kun de unge i Tønder Kommune få et gratis buskort. Kommunens pensionister får som et forsøgsordning nu samme tilbud. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Som en forsøgsordning tilbyder Tønder Kommune nu gratis buskort til pensionister, der må køre kvit og frit i et helt år. Ingen ved, hvor stor interessen er.
Annonce

TØNDER: Flere kommuner og selskaber tilbyder nedslag i billetprisen og buskort til ældre, men Tønder Kommune tager nu skridtet fuldt ud.

Fra årsskiftet og i hele 2021 tilbyder kommunen gratis buskort for pensionister og førtidspensionister. Der er tale om en forsøgsordning, og i følge borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen) skal det første år bruges til at finde ud af, hvor stor interessen er - og hvor dyrt det bliver.

- Vi kender reelt ikke omfanget. Derfor laver vi en et-årig forsøgsordning, som der er afsat 400.000 kroner til, siger Henrik Frandsen, efter at beslutningen om buskortene er truffet af et enigt økonomiudvalg.

Annonce

Udmøntning

Det nye tilbud til pensionister og førtidspensionister, er en direkte udløber af budgetforliget for 2021, som alle politiske partier og lister i byrådssalen i Tønder blev enige om i september. Det var Socialdemokratiet, der havde buskortet på ønskelisten.

- Så beslutningen er en udmøntning af forliget, påpeger Henrik Frandsen.

Som pensionister defineres personer over 65 år. Det gratis buskort gælder for al buskørsel inden for Tønder Kommunes grænser. Pensionister kan selv bestille et rejsekort hos Sydtrafik.   For førtidspensionister, der også er omfattet af forsøgsordningen, gælder, at der skal foretages en visitation via Borgerservice. Førtidspensionister skal derfor bestille rejsekortet gennem Borgerservice, hvilket kan gøres pr. mail eller ved personlig henvendelse.

Sydtrafiks blå busser og andre offentlige busser vil i hele 2021 give gratis lifts til pensionister og førtidspensionister i Tønder Kommune.  Foto: Jens L. Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Esbjerg

3. døgn uden nye smittede: Vadehavsskole er ved at have styr på smitteudbrud

Annonce