Annonce
KIF Fodbold

Ingen kommentarer: Zimling fåmælt om fyring af Kolding IF-cheftræner

Niki Zimling ønsker ikke at uddybe beslutningen om at fyre Anders Jensen i Kolding IF. Fyringen har givet anledning til mange spørgsmål og vrede fra fans af klubben. Arkivfoto: Søren Gylling
Sportschef Niki Zimling ønsker ikke at uddybe beslutningen om fyringen af cheftræner Anders Jensen i Kolding IF.

Kolding IF: Fyringen af cheftræner Anders Jensen i Kolding IF har vakt undren blandt klubbens fans.

Hvis fansene vil forstå beslutningen om at fyre Anders Jensen må de tage til takke med forklaringen i den pressemeddelelse, som klubben offentliggjorde på sin hjemmeside mandag aften.

Sportschef Niki Zimling har ikke yderligere kommentarer til beslutningen.

- Jeg kan godt forstå, hvordan folk reagerer, men jeg må forholde mig til den pressemeddelelse, der er lagt ud. Det er ikke, fordi jeg har lyst til at kommentere på alle mulige ting. Det var aftalt, at det holder vi os fra. Jeg har ikke tænkt mig at uddybe hvordan og hvorledes, siger han.

Jeg ville gerne have spurgt dig, hvad Anders Jensen mere skulle have opnået for at blive siddende som træner, men det vil du ikke kommentere?

- Nej, det vil jeg ikke. Vi retter fokus ind på Skive-kampen. Det er det eneste, der fylder nu.

Men når I vælger en så drastisk beslutning, skylder I så ikke nogle fans at forklare, hvordan det hænger sammen?

- Joo, det ved jeg ikke, om man gør. Beslutningen er nu taget. Nu håber jeg, at folk i klubben bakker op om den, lyder det fra sportschefen.

Annonce

Jeg kan godt forstå, hvordan folk reagerer, men jeg må forholde mig til den pressemeddelelse, der er lagt ud. Det er ikke, fordi jeg har lyst til at kommentere på alle mulige ting.

Sportschef Niki Zimling om fyringen af Kolding IF's cheftræner

Ubesvarede spørgsmål

På sin hjemmeside skriver klubben blandt andet, at beslutningen skyldes, at den spillemæssige kurve har været nedadgående, og at der savnes en positiv udvikling af spillet, holdet og den enkelte spiller.

- Vi savner, at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil, siger Niki Zimling blandt andet på hjemmesiden.

Her er de spørgsmål, vi gerne ville have stillet sportschefen:

- Spillemæssigt har kurven været nedadgående, skriver I på hjemmesiden. Havde du forventet, at I ville spille en sæson i 1. division uden spillemæssige udfald?

- Der savnes en positiv udvikling af spillerne, skriver I. Har Anders Jensen ikke netop vist, at han kan udvikle spillerne og holdet ved at løfte et hold fra bunden af 2. division til toppen af 1. division med mange af de samme spillere?

- Hvilke nye spillere er der ikke taget godt nok hånd om? Og hvad betyder det, at der skal tages bedre hånd om de nytilkomne spillere?

- Jakob Kiilerich på 19 år har spillet de sidste ni kampe. Er han ikke et eksempel på, at talenterne i klubben bringes i spil?

Den nye vej

Anders Jensen fortalte mandag til JydskeVestkysten, at han ikke var parat til at gå den vej, som andre i klubben ville. Uoverensstemmelserne har blandt andet handlet om, hvilke spillere der skulle på banen. Anders Jensen ønskede dog ikke at uddybe, hvad uoverensstemmelserne mere konkret handlede om.

Niki Zimling siger, at han er parat til at fortælle om den nye retning i klubben, når efterårets sidste kamp mod Skive er overstået.

Assistenttræner Erik Nielsen og målmandstræner Christian Dybro har ansvaret for holdet i Skive.

Processen med at finde en ny træner går først i gang nu, fortæller Niki Zimling.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Kolding IF's anfører Rune Nautrup, men han ønskede ikke at kommentere trænerfyringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce