Annonce
KIF Fodbold

Ingen kommentarer: Zimling fåmælt om fyring af Kolding IF-cheftræner

Niki Zimling ønsker ikke at uddybe beslutningen om at fyre Anders Jensen i Kolding IF. Fyringen har givet anledning til mange spørgsmål og vrede fra fans af klubben. Arkivfoto: Søren Gylling
Sportschef Niki Zimling ønsker ikke at uddybe beslutningen om fyringen af cheftræner Anders Jensen i Kolding IF.

Kolding IF: Fyringen af cheftræner Anders Jensen i Kolding IF har vakt undren blandt klubbens fans.

Hvis fansene vil forstå beslutningen om at fyre Anders Jensen må de tage til takke med forklaringen i den pressemeddelelse, som klubben offentliggjorde på sin hjemmeside mandag aften.

Sportschef Niki Zimling har ikke yderligere kommentarer til beslutningen.

- Jeg kan godt forstå, hvordan folk reagerer, men jeg må forholde mig til den pressemeddelelse, der er lagt ud. Det er ikke, fordi jeg har lyst til at kommentere på alle mulige ting. Det var aftalt, at det holder vi os fra. Jeg har ikke tænkt mig at uddybe hvordan og hvorledes, siger han.

Jeg ville gerne have spurgt dig, hvad Anders Jensen mere skulle have opnået for at blive siddende som træner, men det vil du ikke kommentere?

- Nej, det vil jeg ikke. Vi retter fokus ind på Skive-kampen. Det er det eneste, der fylder nu.

Men når I vælger en så drastisk beslutning, skylder I så ikke nogle fans at forklare, hvordan det hænger sammen?

- Joo, det ved jeg ikke, om man gør. Beslutningen er nu taget. Nu håber jeg, at folk i klubben bakker op om den, lyder det fra sportschefen.

Annonce

Jeg kan godt forstå, hvordan folk reagerer, men jeg må forholde mig til den pressemeddelelse, der er lagt ud. Det er ikke, fordi jeg har lyst til at kommentere på alle mulige ting.

Sportschef Niki Zimling om fyringen af Kolding IF's cheftræner

Ubesvarede spørgsmål

På sin hjemmeside skriver klubben blandt andet, at beslutningen skyldes, at den spillemæssige kurve har været nedadgående, og at der savnes en positiv udvikling af spillet, holdet og den enkelte spiller.

- Vi savner, at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil, siger Niki Zimling blandt andet på hjemmesiden.

Her er de spørgsmål, vi gerne ville have stillet sportschefen:

- Spillemæssigt har kurven været nedadgående, skriver I på hjemmesiden. Havde du forventet, at I ville spille en sæson i 1. division uden spillemæssige udfald?

- Der savnes en positiv udvikling af spillerne, skriver I. Har Anders Jensen ikke netop vist, at han kan udvikle spillerne og holdet ved at løfte et hold fra bunden af 2. division til toppen af 1. division med mange af de samme spillere?

- Hvilke nye spillere er der ikke taget godt nok hånd om? Og hvad betyder det, at der skal tages bedre hånd om de nytilkomne spillere?

- Jakob Kiilerich på 19 år har spillet de sidste ni kampe. Er han ikke et eksempel på, at talenterne i klubben bringes i spil?

Den nye vej

Anders Jensen fortalte mandag til JydskeVestkysten, at han ikke var parat til at gå den vej, som andre i klubben ville. Uoverensstemmelserne har blandt andet handlet om, hvilke spillere der skulle på banen. Anders Jensen ønskede dog ikke at uddybe, hvad uoverensstemmelserne mere konkret handlede om.

Niki Zimling siger, at han er parat til at fortælle om den nye retning i klubben, når efterårets sidste kamp mod Skive er overstået.

Assistenttræner Erik Nielsen og målmandstræner Christian Dybro har ansvaret for holdet i Skive.

Processen med at finde en ny træner går først i gang nu, fortæller Niki Zimling.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Kolding IF's anfører Rune Nautrup, men han ønskede ikke at kommentere trænerfyringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce