Annonce
Tønder

Ingen konkrete forespørgsler om helikopterlufthavn

Modstanden mod en heliport på Rømø blev blandt andet synlig, da 50 mennesker og tre heste demonstrerede foran Tønders rådhus i vinteren 2017. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder Kommune har igennem årene haft to henvendelser vedrørende etablering af en heliport på Rømø. Den overskuelige interesse får både Liberal Alliance og Slesvigsk Parti til at sige fra.

TØNDER/HAVNEBY: Når kommunalbestyrelsen i Tønder torsdag aften skal afgøre, hvorvidt der skal arbejdes videre med planerne om etablering af en heliport på Rømø, skal politikerne ikke kun tage stilling til de nye oplysninger om, at helikopterplanerne bringer områdets udpegning som verdens naturarv i fare. Politikerne skal også forholde sig til de 31 delvis meget omfattende indsigelser, der er indkommet i forsommerens idéhøringsfase.

En af dem, der på forhånd har gjort sin stilling op, er Liberal Alliances Claus Hansen. Som medlem af økonomiudvalget har han stemt imod at fortsætte planlægning og vil altså dermed helt droppe sagen.

- Vi ved positivt, blandet andet fra turisterhvervet på Rømø, at man er dybt bekymret for etablering af en heliport. Endvidere har vi fået oplyst, at der ikke foreligger nogen konkret henvendelse fra en operatør om at etablere en heliport. Det har der ikke været i lang tid. Faktisk har der kun været henvendelsen fra KLS Energy, som jo viste sig at være et luftkastel, og så en forespørgsel mere. Men det er over et år siden. Så når der ingen interesse er, og der samtidig er så stor bekymring, så må det stoppe nu, siger Claus Hansen.

Det er foreningens klare overbevisning, at planer om en heliport vil vanskeliggøre og svække turismen på Rømø.

Uddrag af Rømø-Tønder Turistforenings officielle indsigelse mod heliportplanerne på Rømø.

Stand by

Også Slesvigsk Partis Jørgen Popp Petersen, der ligeledes sidder i økonomiudvalget, siger fra. Sådan da.

- Vi lægger op til at stille planlægningen i bero, og at sagen først genoptages, når der kommer en konkret henvendelse, siger han.

Slesvigsk Parti og Liberal Alliances forbehold står i kontrast til de øvrige medlemmer af økonomiudvalget. Deres indstilling til kommunalbestyrelsen torsdag aften lyder på, at planlægningen skal fortsætte med bl. a. udarbejdelse af en lokalplan. Nyt i flertalsindstillingen, der baserer sig på medlemmerne fra Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, er, at heliport-planerne forsynes med en foreløbig udløbsdato.

- Hvis muligheden for at indrette en heliport ikke udnyttes inden for en tre-årig periode, skal planerne efter dette tidspunkt revurderes, lyder indstillingen.

I forlængelse af tidligere heliport-debatter i byrådssalen tyder alt på, at SF og Enhedslisten i lighed med Liberal Alliance og altså delvis også Slesvigsk Parti vil stemme imod.

- Vi skal ikke spilde penge på noget, som ingen vil have, og som ingen har brug for, har Enhedslistens Holger Petersen tidligere sagt.

Annonce

Svækker turismen

I en af de 31 skriftlige indsigelser og høringssvar skrev den daværende ledelse af Rømø-Tønder Turistforening, Martin Iversen/Iver Gram, blandt andet:

- Det er foreningens klare overbevisning, at planer om en heliport vil vanskeliggøre og svække turismen på Rømø, hvorfor foreningen opfordrer kommunen til at droppe planerne, og at vi i fællesskab udvikler en bæredygtig turisme på Rømø, hvor også Havneby havn indgår som et attraktiv turismecenter. Havnemiljøer er vigtige for turismen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Navne

50 år i brandmandstøjet: Flemming har kun misset én udrykning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce