Annonce
Læserbrev

Ingen medarbejdere skal frygte at gå på arbejde

Debat: Borgere skal have den hjælp og service, som de har ret til. I denne sag fokuserer jeg på de ansattes psykiske arbejdsvilkår som forudsætning for at kunne arbejde for vores borgere.

Der er mange forhold, der er vigtige at tage hånd om, men vi kan ikke løse alle problemer til alle tider på én gang. Selvom kommunal velfærd først og sidst handler om borgere og erhvervsliv, er det ikke genstandsfeltet for denne konkrete sag.

Jeg håber og tror, at de fleste er mest trygge ved politikere, der står bag deres ansatte. Ikke mindst fra økonomiudvalget, der har personaleansvar. Jeg er af den opfattelse, at det er den vej igennem, at vi sikrer en ordentlig velfærd for borgere og erhvervsliv. Når jeg arbejder for ansattes arbejdsvilkår, er det ikke en modsætning til, men tværtimod en forudsætning for at sikre velfærd.

Jeg står ved min kritik af Mogens Rerups aggressive adfærd over for medarbejdere og ledere. Ingen skal frygte at gå på arbejde, og intet job er værd at blive syg for. De fleste konflikter kan løses ved en samarbejdende og konfliktdæmpende kommunikationsstil, men hvor dette ikke slår til, kan man midlertidig stoppe samarbejdet, indtil der er kommet ro på sagen.

Forvaltningen har interne problemer med arbejdsmiljøet, hvilket kalder på mere handling end det, der allerede er sket. Jeg er af den overbevisning om og oplevelse af, at der ikke findes enkle løsninger på komplekse problemstillinger, men at den svære og nødvendige politiske opgave er at samstemme en ledelsesmæssig ansvarlig beslutning.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce