Annonce
Vejen

Ingen militær oprustning i Brørup

Nogle Brørupborgere fik sig en noget anderledes udsigt midt i december, da en række høje træer blev ryddet ud til deres haver. Der er dog ifølge Forsvaret ingen tegn på, at det ryddede område med tiden skal fyldes med millitært materiel. Foto: André Thorup
Brørup bliver ikke central for store mængder militærmateriel, men lidt sker der dog på det ellers stille område.
Annonce

Brørup: I forbindelse med træfældning på det gamle militærområde i Brørup, har der gået lokale rygter om, at et større antal køretøjer skulle opmagasineres på stedet.

Derudover har en lokal kilde for nyligt set to store køretøjer blive fragtet derind på sættevogne, men ifølge Forsvaret selv, er aktiviteterne ikke i nogen større skala.

- Der sker ikke noget banebrydende derude, men Forsvaret er i gang med at udskifte gammelt, selvkørende artilleri, og indtil vi har registreret og solgt alt det udfasede, skal vi jo stille det nogle steder, siger Flemming Diehl, som er souschef for presseafdelingen i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse.

Udover at lægge plads til udfaset materiel kan noget af den seneste aktivitet i Brørup eventuelt også tilskrives, at der ifølge Flemming Diehl tilsyneladende er en historisk forening, som har genstande stående af historisk værdi samme sted.

- Så om de flytter rundt på nogle gamle køretøjer engang imellem, skal jeg ikke kunne sige, men det er muligt, siger han.

Souschefen har ingen viden om, hvorfor der på militærgrunden er fældet en betydelig mængde høje træer ud mod private nabogrunde, men han afviser under alle omstændigheder, at det kan kobles til militære hensyn. Ifølge ham er det formentlig Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som har taget beslutningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce