Annonce
forside

Ingen penge i kassen, hvorfor så unødvendige projekter

Læserbrev: Kære kommunalpolitikere.

Næsten hver dag kan man i JydskeVestkysten læse, at politikerne mangler penge for at få budgettet til passe. Man er derfor nødt til at spare på stort og småt. På mærkesager og på steder, hvor det gør ondt. En løsning kan være at prioritere anderledes, som man også må gøre "ude i samfundet". Jeg har før foreslået byrådet, at man udskyder projekterne med supercykelstien på Baggesens alle og cykelbroen over jernbanen til bedre tider. Projekterne løber op i 50 millioner kroner, hvor den største del er kommunale kroner. Nogle nyvalgte politikere har selv tidligere foreslået det. Men det blev afvist, da man ikke ville bryde indgåede forlig. Men er der hellige køer, hvis man i enighed kan blive enige om at omprioritere så kassen stemmer lidt bedre?

Det er på borgermøder oplyst, at der kommer 2.000 til 3.000 cyklister i døgnet på ruten. Der er ikke foretaget målinger, der bekræfter det. Som daglig bruger vurderer jeg, at der højst kommer 100-200 altså kun en tiendedel. Vej og parkchefen har også tidligere ment, at en supercykelsti også er god for turisterne. Jeg mener, der er samme behov for de to projekter som cykelskurene på Museumspladsen. Så derfor politikere, det ligger både til højre- og venstrebenet at udskyde projekterne, til der er behov for og penge til projekterne. I øvrigt sker der så meget i området med nye biografer og nye store beboelser på Falckgrunden med mere, at man ikke ved, hvordan trafikudviklingen vil ske. Det er også et argument for at udskyde projekterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce