Annonce
forside

Ingen penge i kassen, hvorfor så unødvendige projekter

Læserbrev: Kære kommunalpolitikere.

Næsten hver dag kan man i JydskeVestkysten læse, at politikerne mangler penge for at få budgettet til passe. Man er derfor nødt til at spare på stort og småt. På mærkesager og på steder, hvor det gør ondt. En løsning kan være at prioritere anderledes, som man også må gøre "ude i samfundet". Jeg har før foreslået byrådet, at man udskyder projekterne med supercykelstien på Baggesens alle og cykelbroen over jernbanen til bedre tider. Projekterne løber op i 50 millioner kroner, hvor den største del er kommunale kroner. Nogle nyvalgte politikere har selv tidligere foreslået det. Men det blev afvist, da man ikke ville bryde indgåede forlig. Men er der hellige køer, hvis man i enighed kan blive enige om at omprioritere så kassen stemmer lidt bedre?

Det er på borgermøder oplyst, at der kommer 2.000 til 3.000 cyklister i døgnet på ruten. Der er ikke foretaget målinger, der bekræfter det. Som daglig bruger vurderer jeg, at der højst kommer 100-200 altså kun en tiendedel. Vej og parkchefen har også tidligere ment, at en supercykelsti også er god for turisterne. Jeg mener, der er samme behov for de to projekter som cykelskurene på Museumspladsen. Så derfor politikere, det ligger både til højre- og venstrebenet at udskyde projekterne, til der er behov for og penge til projekterne. I øvrigt sker der så meget i området med nye biografer og nye store beboelser på Falckgrunden med mere, at man ikke ved, hvordan trafikudviklingen vil ske. Det er også et argument for at udskyde projekterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce