Annonce
Haderslev

Værtspar må tage lønarbejde

Mette Gejl Erlang har brugt pausen på at udtænke et nyt projekt med aktiviteter for børn og unge på Haderslevhus. Hun er blevet jobsøgende, og jobcentret har sendt hende på et regnskabskursus. Det kan aldrig skade, mener Mette, som håber, at hun kan bruge kurset i sit arbejde som eventmager på Haderslevhus. Foto: Dorthe Rasmussen
Byens kultursted i Slotsgade er hårdt ramt af coronakrisen. Stedets værtinde Mette Gejl Erlang er blevet jobsøgende, mens hendes mand Aziz må reparere paller som lagermand.

HADERSLEV: Da Mette Frederiksen  i marts lukkede Danmark ned på grund af covid-19, blev danseskoene stillet ind i skabet.

Her står de stadig og samler støv, mens en anden Mette går rundt i Haderslev og venter på, at huset igen skal fyldes af glade gæster.

Det er i dag husets borgerforening, der står for de fleste kulturelle arrangementer.

- I den gamle Ridderbar, havde vi også flere arrangementer på tapetet, der røg i vasken på grund af corona, fortæller Mette Gejl Erlang, som er eventmager og værtinde på Haderslevhus.

Haderslevhus og Borgerforeningen har indgået en samarbejde med Music Booking.dk, der sørger for en hel del nye navne i huset.

Efter den økonomiske krise i januar, hvor Haderslevhus blandt andet måtte afskedige husets faste kok, har huset også indgået et samarbejde med Barley & Grapes i Christiansfeld, som leverer varm mad til de fleste af husets arrangementer.

Det  er dog lørdagsballerne, der hidtil har trukket mest, og gæsterne kommer fra alle egne af Danmark.

- Jeg bliver jævnligt ringet op om, hvornår vi åbner for baller igen. Politiet siger, at det ikke er en mulighed lige nu, fordi det er dans, og folk har skiftende partnere, fortæller Mette Gejl Erlang.

Må tage andet arbejde

Hun er raskmeldt igen efter en længere sygemelding først på året, så hun har været en tur omkring jobcentret.

- Så nu er jeg jobsøgende med selvstændig bibeskæftigelse. Min mand har fået lagerarbejde med at reparere paller i Vojens. Vi skal jo have noget at leve af, konstaterer hun.

Som tingene er lige nu, kan Haderslevhus, ikke give værtsparret smør på brødet.
Mette Gejl Erlang har på vegne af Borgerforeningen søgt om at blive godkendt af kommunen som folkeoplysende forening.


Så nu er jeg jobsøgende med selvstændig bibeskæftigelse. Min mand har fået lagerarbejde med at stable paller i Vojens. Vi skal jo have noget at leve af

Mette Gejl Erlang, værtinde på Haderslevhus


Hun har søgt Nordlys' Vækstpulje, kommunen og Landdistriktspuljen om midler til en nyt projekt for børn og unge, som hun håber kan komme i gang i huset i det nye år.

Der var ellers kommet godt gang i både mødeaktiviteter og private fester i huset, da Danmark lukkede ned den 11. marts.

- Den dag stod vi i køkkenet og var ved at lave tapas til en generalforsamling på 150 mennesker. Så ringede de og meldte afbud, fortæller Mette Gejl Erlang.

Men værtsparret brænder stadig for Haderslevhus.

- Vi vil rigtig gerne, at flere får øjnene op for mulighederne her i huset, for jeg synes jo, at det her sted er en vigtig kulturarv for kommunen, siger Mette Gejl Erlang.

Efter en barsk start på året, hvor først hende mor blev ramt af alvorlig sygdom, og hun og Aziz stod i store økonomiske problemer med Haderslevhus, så ser hun igen lyst på fremtiden.

- På en måde har det været godt for mig med det her corona. Det har givet mig ro på til at mærke efter, hvad det egentligt er, vi skal med det her sted, siger hun.

Haderslevhus er et hus med stemning og sjæl. Fra tiden, hvor Haderslevhus var tysk forsamlingshus, har Mette Gejl Erlang fået finpudset denne specielle lampe med byvåbnene fra de fire sønderjyske købstæder: Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg. Foto: Dorthe Rasmussen

Alle planlagte koncerter udskudt til 2021

I efteråret var der planlagt flere koncerter på Haderslevhus - blandt andet en hyldest-koncert for Bruce Springsteen samt en julekoncert.

De planlagte koncerter er nu udskudt til næste år på baggrund af nye smittetal, nye restriktioner samt manglende billetsalg.

Det er fortsat muligt at leje sal/selskabslokaler samt holde møde med afstand.

Samarbejdet med Teatret Møllen fortsætter, og de kommende højskoleaftener og en forestilling afholdes på  Haderslevhus.

Hjemmesiden opdateres løbende. Se mere på haderslevhus.dk

Der har været mange bump på vejen de seneste tre år, men Mette og hendes mand Aziz brænder stadig for Haderslevhus. Da huset i januar var i økonomisk krise, iværksætte stamgæst Carsten Johansen, Ribe, en indsamling til fordel for Borgerforeningen. Han overførte 20.000 kroner til foreningen i sommer og vil overføre yderligere 5000, når huset genåbner for bal. Pengene skal bruges til fortsatte aktiviteter i Borgerforeningen. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Sydjylland For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden