Annonce
Aabenraa

Ingen støtte til partifælle: DF-formand vidste intet om kommende kampvalg

Ida Smed (t.v.), formand for Dansk Folkeparti i Aabenraa Kommune og byrådsmedlem, synes, det er fint, at Arne Leyh Petersen er hurtig til at offentliggøre sit spidskandidatur. Partifællen Jette Julius Kristiansen er lidt mere lunken over for proceduren. Arkivfoto: Timo Battefeld
Ida Smed, der er formand for Dansk Folkeparti i Aabenraa og byrådsmedlem, vidste ikke, at to af hendes partifæller lander i kampvalg om spidskandidatur til efteråret. Jette Julius Kristiansen og Jane Thorgeirsson har forståelse for deres gruppeformand.
Annonce

Aabenraa: Dansk Folkeparti i Aabenraa Kommune skal ud i et kampvalg for at finde en spidskandidat til kommunalvalget i november 2021. Det står fast, efter at både viceborgmester og gruppeformand Ejler Schütt og udvalgsformand Arne Leyh Petersen har meldt sig på banen.

En helt central figur er Ida Smed, der ud over at være byrådsmedlem også er formand for Dansk Folkeparti i Aabenraa Kommune.

Hvor står du, når der i hvert fald er to spidskandidater i spil?

- Er der, spørger hun, da JydskeVestkysten er igennem på telefonen.

Det kan da ikke overraske dig som formand?

- Altså, jeg ved, Arne har meldt ud, at han gerne vil stille op. Jeg har ikke hørt en melding fra Ejler endnu om, hvad han vil, siger Ida Smed.

Jamen, Ejler Schütt stiller også op?

- Okay, det havde da klædt ham lige at fortælle mig det, mener Ida Smed.

Formanden har ikke noget problem med, at Arne Leyh Petersen har meldt sit spidskandidatur, inden han og partiforeningen vidste, om Ejler Schütt genopstiller.

- Arne har meldt ud, og det synes jeg er rigtig fint. Arne er jo dygtig, og at han gerne vil stille op og prøve lykken, kan jeg godt forstå, siger Ida Smed.

Annonce

Enig med Schütt

Partiforeningens bestyrelse har endnu ikke drøftet opstillingen af kandidater, men Ida Smed kommer ikke til snakken med en favorit.

- De er dygtige begge to. Lad dem nu bare begge to slå til Søren og se, hvad de kan. Senere taler vi i bestyrelsen om, hvem vi støtter, forklarer Ida Smed.

Stiller du op som spidskandidat til næste kommunalvalg?

- Hahahahaha (latter, red.), lyder det fra Jette Julius Kristiansen på spørgsmålet.

- Det ved jeg ikke, men jeg tror det ikke, tilføjer hun.

Modsat formanden er Jette Julius Kristiansen ikke overrasket over, at der er to spidskandidater i spil. Hun ønsker ikke at forholde sig til, om hun hælder til Ejler Schütt eller Arne Leyh Petersen, fordi hun gerne vil have drøftelsen internt, men hun forstår godt, hvis hendes nuværende gruppeformand er skuffet over det hidtidige forløb, og hun bekræfter, at der ikke har været en dialog om en spidskandidat.

- Jeg synes, vi skulle have snakket om det internt, slår Jette Julius Kristiansen fast.

Annonce

Ejler Schütt som mentor

Jane Thorgeirsson, som fuldender DF-kvintetten i byrådet, er på linje med Jette Julius. Hun vil ikke udpege en favorit, fordi de "begge er værdige som spidskandidater", men hun er enig i, at processen kunne have været mere elegant og forstår gruppeformandens skuffelse.

- Jeg hælder måske mere til en model, hvor Ejler stiller op som spidskandidat og så midtvejs i næste byrådsperiode overgiver posten til Arne, så det bliver en glidende overgang. Jeg tror ikke, Ejler er klar til ikke at være spidskandidat. Der er for meget gang i ham endnu, siger Jane Thorgeirsson.

Hun havde på fornemmelsen, at Ejler Schütt ville genopstille og blev overrasket, da Arne Leyh Petersen bekendtgjorde sit spidskandidatur på partiforeningens generalforsamling.

- Jeg kan godt følge Ejler i skuffelsen, fortæller hun.

- Jeg tænker også, at Ejler har noget erfaring. Han tør godt at uddele lussinger, og han har heller ikke noget imod at modtage dem. Jeg kunne godt have tænkt mig at se Ejler som en mentor i det her, siger Jane Thorgeirsson.


Arne er jo dygtig, og at han gerne vil stille op og prøve lykken, kan jeg godt forstå

Ida Smed, byrådsmedlem og formand for Dansk Folkeparti i Aabenraa Kommune

Jeg kunne godt frygte med de to mænd, som begge har et ego, at det kunne give noget splid. Det, synes jeg, ville være rigtig kedelig i den sidste del af byrådsperioden.

Jane Thorgeirsson, byrådsmedlem
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce