Annonce
Aabenraa

Ingen tidsbegrænsning: Krisecenter og socialt værested får aftaler uden bagkant

Den Blå Oase får en tidsubegrænset aftale med Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Claus Thorsted
Både Aabenraa Krisecenter og Den Blå Oase får nye samarbejdsaftaler med Aabenraa Kommune. Der er tale om aftaler uden tidsmæssigt ophør.

Aabenraa: Det sociale værested Den Blå Oase og Aabenraa Krisecenter har hidtil haft samarbejdsaftaler med Aabenraa Kommune à henholdsvis fire og tre års varighed, men det får nu en ende. I de nye aftaler er tidsbegrænsningen fjernet, mens der til gengæld er indført et gensidigt opsigelsesvarsel.

- Det er ikke, fordi vi ønsker at opsige aftalerne, understreger Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for social- og sundhedsudvalget.

Det handler, fortæller formanden, om, at Aabenraa Kommune ifølge de hidtidige aftaler hvert år har skullet følge op på samarbejdet.

- Forvaltningen oplever, at vi ofte blot flytter et komma eller to. Nu kommer vi stedet kun til at tage aftalerne op til revision, hvis der skal ændres på indholdet, siger Karsten Meyer Olesen.

Annonce

Dem hjælper de

  • Den Blå Oase er et værested primært for udsatte borgere med tidligere eller aktuelt misbrug. Værestedet får tilskud til driften fra Aabenraa Kommune og har godt 100 frivillige til at hjælpe i og omkring driften. Det er Blå Kors, der driver værestedet.
  • Aabenraa Krisecenter, der er en selvejende forening, tilbyder et sikkert og anonymt ophold for kvinder, der er udsat for vold af nære relationer. Krisecentret yder også hjælp til selvhjælp og ambulant personlig og telefonisk rådgivning omkring voldsproblemer i nære relationer.

Andre kommuner spytter også i kassen

Den Blå Oase modtager i 2020 et tilskud på 2,17 millioner kroner, der er baseret på 60 daglige brugere af værestedet. Den nye samarbejdsaftale er først gældende fra 1. januar 2021 og vil kunne opsiges gensidigt med et varsel på 12 måneder.

Aabenraa Krisecenter har i 2019 et rammebudget på 3,676 millioner kroner, hvoraf der sker en statsrefusion på 50 procent af udgifterne. Man budgetterer med, at andre kommuner køber to tredjedele af pladserne, ligesom Aabenraa Kommune også betaler for pladser krisecentre i andre kommuner. Aftalen, som træder i kraft den 1. januar 2020, kan opsiges gensidigt med et varsel på ni måneder.

Der kan højst være fem kvinder med børn på krisecentret, men der ikke hele tiden i 2018, hvor man havde en belægningsprocent på 71,5 procent. Det er en anelse mindre end de budgetterede 81 procent, men det tilskriver eksempelvis lejlighedsvist lukkede værelser under en renovering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Fodboldklub drømmer om kunstgræs- og aktivitetsbane for hel bydel: Vil også etablere fodboldudgave af Lykkeliga for handicappede børn

Annonce